Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Suomalaisten puutarhaharrastajien arvio: oman pihan arvosana 7 ½

Hankkija-Maatalous Oy

Suomalaisten puutarhaharrastajien arvio: oman pihan arvosana 7 ½

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2012 klo 17:30
Julkaisija: Hankkija-Maatalous Oy

Suomalaisille puutarha on hyvin tärkeä. Puutarhan omistajat antavat puutarhoilleen keskimäärin arvosanaksi 7 ½.”Tässä on vähän parantamisen varaa, jos verrataan siihen, miten tärkeinä puutarhoja pidetään. Naiset ovat kuitenkin tyytyväisempiä puutarhoihinsa kuin miehet", sanoo toimitusjohtaja Topi Jurvanen Consumer Compassista.

"Puutarha näyttää olevan henkilökohtainen asia. Tästä kertoo jo se, että puutarhan tärkeimpiin piirteisiin kuuluu "minulta itseltäni" -näyttävä toteutus. Korkeimman arvosanan, 8- omille puutarhoilleen antavat kuitenkin ne, jotka ovat käyttäneet puutarhansa suunnitteluun ulkopuolista apua", sanoo Topi Jurvanen.

 "Puutarhan ei tarvitse olla suuri. Tärkeämpää suomalaisille on suojaisuus, joka mahdollistaa rentouttavan ajanvieton ja harrastamisen. Naisille koristekasvien kasvattaminen on tärkeää ja miehille tietenkin grillaaminen" sanoo Topi Jurvanen. "Suomalaisille on tyypillistä ajatella puutarhaa nurmikon kautta. Jos kysyt suurelta joukolta puutarhan omistajia toiveita puutarhan parantamiseksi, niin tavallinen vastaus liittyy nurmikkoon tavalla tai toisella: enemmän, vähemmän, siistimmäksi, rikkaruohot pois jne. Hard Core -harrastajat ovat sitten erikseen ja heillä on erityisiä toiveita" toteaa Topi Jurvanen.

 Tulokset selviävät Consumer Compassin tekemästä Suomalaisten puutarhat –tutkimuksesta, joka toteutettiin verkkokyselynä kesällä 2012 suomalaisten puutarhanomistajien keskuudessa. Tutkimuksen toimeksiantajana toimi Hankkija-Maatalous Oy/Multasormi. Vastaajia pyydettiin arvioimaan pihaansa kouluarvosanoin asteikolla 4-10.

S-ryhmään kuuluvassa Multasormi-ketjussa kauppa on käynyt kuluneella kaudella viime vuotta rivakammin. Vahvimmassa kasvussa ovat olleet kesäkukat, kasvinsuojelu ja siemenet. Multasormi-ketjun tuoteryhmäpäällikkö Jouko Nieminen katsoo luottavaisena tulevaisuuteen: ”Puutarhaharrastus on edelleen kasvava toimiala. Tästä on hyvä jatkaa”.

Multasormi on Suomen laajin puutarhakauppaketju. Myymälöitä on yhteensä 87 ympäri maata. Multasormi-myymälät tarjoavat kaiken pihan ja puutarhan perustamiseen, hoitoon ja kunnossapitoon. Multasormen erityisiä vahvuuksia ovat henkilökunnan ammattitaito, taimien laatu ja kestävyys sekä selkeät opasteet ja käyttöohjeet.

 

Lisätietoja:

Topi Jurvanen, toimitusjohtaja, Consumer Compass, p. 050 592 2920, topi.jurvanen@consumercompass.fi 
Jouko Nieminen, tuoteryhmäpäällikkö, Hankkija-Maatalous Oy/  Multasormi –puutarhakauppa p. 010 76 83003, jouko.nieminen@agrimarket.fi

Multasormi on S-ryhmään kuuluva, Suomen tunnetuin puutarhakaupan ketju. Multasormi-puutarhamyymälä on Suomessa 88 paikkakunnalla. Lisätietoja: multasormi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs