Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Opinnäytetyö: Pihan peruskorjaaminen ei ole ongelmatonta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Pihan peruskorjaaminen ei ole ongelmatonta

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2012 klo 10:09
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suunnitelmien ja lähtötietojen tarkkuus sekä oikeellisuus ovat pihan peruskorjauksen onnistumisen edellytyksiä. Puutteet lähtötiedoissa lisäävät epävarmuustekijöitä ja yllätyksiä rakentamisen aikana. Lisätöiden määrän kasvaessa myös kustannukset nousevat. Ylimääräiset työt lisäävät aikataulupaineita, mikä voi johtaa työlaadun heikkenemiseen.

Jarkko Heikkinen on tutkinut opinnäytetyössään Espoossa sijaitsevan kerrostaloyhtiön piha-alueiden peruskorjausprosessia, kustannuksia, laatutekijöitä ja aikataulutusta. Opinnäytetyössä tarkastellaan urakan aikana ilmenneitä haasteita ja tuodaan esille toimenpiteitä, joilla työmaan ongelmia voitaisiin välttää. Heikkinen valmistuu Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksiköstä maisemasuunnittelun koulutusohjelmasta kesäkuussa 2012 pääaineenaan viheraluerakentaminen.

Sujuvan urakoinnin avaimet

Urakkasopimukset on syytä solmia huolella ja tarkasti ennen peruskorjauksen aloittamista. Oleellista on, että laatuvaatimukset määritellään yksiselitteisesti. Epäselvissä tilanteissa voidaan asiat tarkastaa sopimuspapereista, eikä riitatilanteita pääse syntymään. Tärkeintä on ylläpitää hyviä asiakassuhteita ja pyrkiä sovittelemaan asiat mieluummin kuin lähteä riitelemään. Sopimusosapuolten reilulla ja rehdillä työskentelyllä saavutetaan onnistuneita urakoita, joihin tilaajat ja ennen kaikkea pihoja käyttävät ihmiset voivat olla tyytyväisiä. Urakoitsijalle on tärkeää onnistua hankkeissa ja luoda myönteistä yrityskuvaa.

Urakoitsijan laadunvarmistus ja toteutuksen suunnittelu ovat ehdottoman tärkeitä toimenpiteitä peruskorjauksen laadukkaan toteutuksen kannalta. Tilaajan vaatima laatusuunnitelma pakottaa urakoitsijan tutustumaan rakennuskohteeseen perusteellisesti. Tärkeää peruskorjauksen onnistumisen kannalta on myös ammattitaitoisen työnjohdon ja valvonnan järjestäminen.

Lisätietoja

Jarkko Heikkinen, sp. etunimi.sukunimi@viherpojat.fi tai p. 044 782 5611

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs