Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Opinnäytetyö: Kävelijän opaskartat digitalisoituvat

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Kävelijän opaskartat digitalisoituvat

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2015 klo 12:27
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kävelijää opastavat sovellukset tulevat todennäköisesti lähitulevaisuudessa yleistymään. Näin toteaa Minna Lumiluoto opinnäytetyössään, jota varten hän toteutti Tampereen kaupungin puistoyksikölle mobiilisti toimivan puisto-opastussovelluksen. Lumiluoto valmistuu hortonomiksi Hämeen ammattikorkeakoulun maisemasuunnittelun koulutusohjelmasta keväällä 2015.

Puistosovelluksen kaltaiset toteutukset tulevat todennäköisesti lähitulevaisuudessa yleistymään, kun älypuhelimiin ja tabletteihin vakiintuu yksi tai useampiakin kävelijöille tarkoitettuja reitittämis- ja opastamissovelluksia. Käyttösuosio edellyttää sovellusta, joka on saumattomasti osa älypuhelimen tai tabletin käyttäjän arkikäyttöä ja tyydyttää käyttäjän käyttötarpeita.

Tampereen puistosovelluksen toteutukseen kuului taustatietojen selvittäminen, materiaalin hankkiminen, sovellusalustan valinta ja toteutus. Toteutuksen jälkeen sovelluksen käyttömääriä seurattiin muutaman kuukauden ajan.

Oma opas älypuhelimessa

Kävelijän mobiiliin opastamiseen on olemassa paljon toteutuksia eri puolilta maailmaa. Älypuhelimissa ja tableteissa toimivia opasteita on toteutettu sovelluksina erilaisiin kiertokävelyihin ja kaupunkioppaiksi. Opasteiden rakentamista varten on olemassa myös useita valmiita teknisiä sovellusalustoja ja -ympäristöjä, joihin voi lisätä omia opastusratkaisujaan. 

Tampereen kaupungin puistoyksikölle toteutettu mobiili puisto-opaste perustuu olemassa olevaan painettuun puistokävelykarttaan. Puistokävelystä laadittu mobiiliversio mahdollistaa uusien kohderyhmien tutustumisen Tampereen keskusta-alueen puistojen historiaan ja niissä oleviin nähtävyyksiin.

Lisätietoja:

Minna Lumiluoto, p. 050 4325 486, sp. minna.l.lumiluoto@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs