Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Lepaan viheralalla koulutetaan yhä enemmän verkossa ja verkon avulla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lepaan viheralalla koulutetaan yhä enemmän verkossa ja verkon avulla

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2012 klo 13:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikön viheralat sekä täydennyskoulutus ovat esillä Viherympäristöliiton järjestämillä Viherpäivillä hotelli Rosendahlissa Tampereella 14.-15.2.2012. Koulutuksesta kerrotaan messuosastolla ja erikoisaiheiden esittelypuheenvuoroissa oppilaitostilassa.

HAMKissa uudenlainen mahdollisuus opiskella Googlen SketchUp- ja Vectorworks-täydennyskoulutuksia täysin verkossa

HAMKin Lepaan viheralan ohjelmistokoulutuksiin voi osallistua jatkossa täysin verkon välityksellä. Opiskelija tarvitsee jonkin verran tietoteknisiä pohjataitoja, riittävät laajakaistayhteydet, opiskeltavan ohjelmiston sekä kuulokeluurit.

- Tämä on mahtava vaihtoehto oppia uutta, jos arvostaa itsenäistä työotetta ja sitä, ettei ole oppimisessa sidottu aikaan tai paikkaan. Toki verkko-opiskelu ei välttämättä sovellu niille, jotka arvostavat opettajan aktiivista ohjausta tai opiskelun mukanaan tuomia sosiaalisia ympyröitä, sanoo HAMK Täydennyskoulutuksen koulutussuunnittelija Siri Pekuri.

Viheralaan erikoistuvaksi puutarhuriksi Somepedian tuella

Hämeen ammatti-instituutin Lepaan yksikkö on tällä hetkellä Suomen ainoa puutarha-alan toisen asteen oppilaitos, jossa nuoriso- tai aikuisopiskelija voi aloittaa opinnot suoraan viheralalle erikoistuen. Puutarhurien opintoja tuetaan jatkossa myös sosiaalisen median avulla.

Somepedia-hankkeessa mukana olevat opettajat ottavat opetusmenetelmiinsä mukaan sosiaalisen median kanavia (esim. Youtube, Facebook, Twitter). ”Somen” avulla opiskelija pääsee jakamaan oppimiaan asioita ja verkottumaan muun ryhmän kanssa. Tavoitteena on mm. kannustaa opiskelijaa tutkinnon suorittamiseen ja tukea ammatti-identiteetin syntymistä.

Hämeen ammatti-instituutin viheralan koulutusohjelmassa pääpaino on viherrakentamisessa ja viheralueiden ylläpidossa.

Tulevaisuuden hortonomit oppivat Lepaalla viheralan mobiilisovelluksia

HAMKissa hortonomiksi opiskelevat saavat opetusta mobiilisovellusten käytöstä viheralan suunnittelu- ja hoitotöissä. Mobiilisti-hankkeessa toimiva DI, hortonomi Johanna Salmia on perehtynyt mobiililaitteiden käyttämiseen viheralan käytännön töiden apuna. Lepaalla järjestetään helmi- ja maaliskuun aikana mobiilityöpajoja sekä opiskelijoille että opettajille.

- Ensi syksystä alkaen mobiilipedagogiikkaa sovelletaan myös joillakin puutarhatalouden ja maisemasuunnittelun opintojaksoilla, lupaa Salmia.

Lepaalta valmistuneet hortonomit Lea Hettula ja Kukka Koskinen tekivät opinnäytteenään verkkopohjaisen kasvitietokannan, Vihernetin, jonka luvataan helpottavat viheralan ammattilaisen työtä kasvivalintojen parissa. Sekä mobiilisovelluksia että Vihernettiä esitellään Viherpäivillä VIPU:n oppilaitostilassa 14.2. klo 14–16.
 
Lisätietoja:

Täydennyskoulutukset verkossa:  Siri Pekuri, p. (03) 646 3438 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi, ja Katja Virtanen, p. (03) 646 5211 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Somepedia: Helena Salomaa, p. (03) 646 5202
Mobiilisti-hanke: Johanna Salmia, p. 050 574 9555 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi,
Vihernetti: Kukka Koskinen, sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi ja Lea Hettula, sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

www.hami.fi
www.hamk.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs