Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Puutarha » Läpimurto rakennusmateriaalien kierrätyksessä - Destaclean PUUKIVI on uusi ekologinen vaihtoehto ympäristörakentamiseen

Destaclean

Läpimurto rakennusmateriaalien kierrätyksessä - Destaclean PUUKIVI on uusi ekologinen vaihtoehto ympäristörakentamiseen

Kutsu.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 09:15
Julkaisija: Destaclean

Kevätpuutarha 2015 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 26.3.–29.3.2015

Kutsu Destamaticin osastolle 6r81 halli 6
Infotilaisuudet torstaina 26.3. klo 11.00 ja klo 13.00.

Destaclean-puukivituotteet ovat esillä Destamaticin messuosastolla.

Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan lisää!

Läpimurto rakennusmateriaalien kierrätyksessä
Destaclean PUUKIVI on uusi ekologinen vaihtoehto ympäristörakentamiseen

Destamatic esittelee Kevätpuutarha 2015 -tapahtumassa ensimmäisenä Euroopassa uuden, suomalaisen kierrätysmateriaalia hyödyntävän uusiotuotteen.

Kyse on kierrätyspuukuidusta valmistetuista Destaclean puukivistä. Niiden raaka-aineena ovat kierrätyspuukuitu, luonnonkiviaines, sementti ja vesi.

Puukiviä voidaan käyttää terassien, oleskelualueiden, kävelyteiden ja liikennealueiden kiveyksiin. Ne ovat ekologisempi ja parikymmentä prosenttia keveämpi vaihtoehto perinteisille betonikiville.

”Innovaatiomme avaa tietä jätemateriaalien kierrätykselle uusioraaka-aineista uusiotuotteiksi teollisessa mittakaavassa”, sanoo Destamatic Oy:n hallituksen puheenjohtaja Reino Partanen.

”Käytöstä poistetusta puumateriaalista valmistetun puumurskeen tie puukiven raaka-aineeksi on ympäristöluvanvaraista toimintaa. Olemme tehneet perusteellisen selvityksen siitä, että täytämme tiukat ja moniportaiset EU-direktiivien ja Suomen lainsäädännön vaatimukset. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Destamatic Oy:lle luvan käytöstä poistetun puumurskeen käytölle ympäristörakentamisen tuotteissa. Jätimme lupahakemuksen Etelä-Suomen AVI:lle viime vuoden marraskuussa ja lupa myönnettiin kiitettävällä aikataululla,” Partanen jatkaa.

Destamaticin Hyvinkään tehtaalla valmistettavia Destaclean puukivituotteita on saatavissa huhtikuusta alkaen pihojen rakentamis- ja kunnostustöiden alkaessa.

Maanläheiset puukivivärit inspiroivaan pihasuunnitteluun

Destaclean puukivet antavat uusia, mielenkiintoisia mahdollisuuksia puutarhaympäristön ilmeen suunnittelussa, sillä puukivien maanläheisen värimaailman voi asiakas valita itse.

Myynnissä olevien kolmen perusvärin – mustan, harmaan ja hiekanruskean – lisäksi, on saatavissa tilaustyönä valmistettavia puukiviä. Tarjolla on yhdeksän maanläheistä värisävyä. Ne on valittu nimenomaan soveltuviksi Suomen luonnon värimaailmaa ajatellen.

”Jos näistäkään ei löydy sopivaa, voidaan väri räätälöidä asiakkaan tai suunnittelijan toiveiden mukaisesti. Asiakas toimittaa värimallin ja me toimitamme hänelle halutun väriset puukivet. Erikoisväreillä piha-alueen kiveyksiin saadaan haluttu kuvio tai yksilöllinen ilme”, sanoo Destamatic Oy:n teknologiajohtaja Kimmo Rinne.

Destaclean-nimellä kulkeva tuoteinnovaatio on ympäristöä säästävä vaihtoehto jätemateriaalien uudelleen kierrättämiseen. Se on linjassa EU:n määrittelemien rakennusjätteiden kierrätystavoitteiden kanssa. EU:n jätedirektiivi edellyttää, että vuoteen 2020 mennessä jäsenmaiden on kierrätettävä 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteistä materiaalina. Jätteenpolttoa ei tällöin enää hyväksytä kierrätykseksi.

Uusiokomposiittiseoksessa voi puukuitua olla jopa 50–60 prosenttia. Myös muut rakennusjätemateriaalit, kuten eristeet ja muovit, soveltuvat uusiotuotteiden raaka-aineeksi.

Lämpimästi tervetuloa!
Kimmo Rinne, teknologiajohtaja, Destamatic Oy, puh. 040 1959 971, kimmo.rinne@destamatic.fi
www.destamatic.fi

Destamatic Oy on vuonna 1998 perustettu materiaalien kierrätysalan yritys. Sen tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä uusiomateriaaleja ja uusiotuotteita. Yritys toimii koko rakennusjätteiden kierrätysketjussa alkaen jätteiden keräilystä ja päättyen käsittelyvaiheiden jälkeen materiaalien kierrätyskäyttöön. Toimipaikat sijaitsevat Helsingissä, Tuusulassa ja Hyvinkäällä.

 Uusioraaka-aineiden tuotanto tapahtuu Tuusulan kierrätysasemalla ja uusiotuotteet valmistetaan Hyvinkään tehtaalla. Destamatic Oy:n budjetoitu liikevaihto vuodelle 2015 on 8,4 miljoonaa euroa. Omaa henkilöstöä on 20 ja vakituisten urakoitsijoiden tuotannon ja logistiikan henkilöitä 20–30. Lisätietoja toiminnasta www.destamatic.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs