Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Ympäristöstä huolehtimiseen paljon keinoja viljelijöille

Maa- ja metsätalousministeriö

Ympäristöstä huolehtimiseen paljon keinoja viljelijöille

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 11:14
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

– Uuden Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman myötä viljelijöillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa vastuullista työtään ympäristön hyväksi, korosti maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo tänään tavatessaan viljelijöitä Salossa.

Orpo kertoi, että Itämeren tila on yksi painoalueista maatalouden ympäristötyössä. (Tämä ensin, kyse 6,5 me:a paljon laajemmasta) Uudet ympäristökorvaukset on kohdennettu aiempaa tarkemmin ympäristövaikutusten saavuttamiseksi. Lisäksi  maaseutuohjelman varoista on korvamerkitty 6,5 miljoonaa euroa yritys- ja hanketukiin, jotka edistävät ravinteiden kierrätystä erityisesti Saaristomeren valuma-alueella.

Viljelijä voi aiempaa joustavammin valita ympäristökorvaukseen juuri omalle tilalleen sopivimmat toimet. Ympäristötyöllä vaikutetaan niin vesien tilaan kuin luonnon monimuotoisuuteen. Monilla ympäristöteoilla on myös myönteisiä ilmastovaikutuksia.

Maatalouden ympäristöystävällisiin investointeihin tullaan erityisesti panostamaan. Tärkeää on saada kaikki toimijat sitoutumaan ympäristötyöhön, ministeri totesi. Lannan käsittely ja hyödyntäminen on yksi konkreettisista asioista, jotka voidaan tehdä tehokkaammin. – Tutkimustietoa on jo runsaasti, paljon työtä on jo tehty ja nyt on uusien tekojen aika, Orpo sanoi viitaten ministeriön käynnistämään hankkeeseen Maatalouden ravinteet hyötykäyttöön.

Maatalouden tukikokonaisuus muuttuu ensi vuoden alussa, mutta sen elementit ovat pitkälti tuttuja. – Oleellisinta on, että pitkäjänteinen ympäristötyö maatiloilla jatkuu, Orpo korosti. Se tuottaa tuloksia, jotka jo alkavat näkyä, vaikka vaikutukset tulevatkin viiveellä.

Ministerin viljelijätapaamisen verkkolähetys on katsottavissa suorana ja myöhemmin taltiointina osoitteessa www.haven.fi/mmm

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254
etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs