Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Ympäristöministeriö ja valtionvarainministeriö tiedottavat: Ota kantaa: Millainen metropolihallinto tarvitaan?

Valtiovarainministeriö

Ympäristöministeriö ja valtionvarainministeriö tiedottavat: Ota kantaa: Millainen metropolihallinto tarvitaan?

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 11:36
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Helsingin seudulle valmistellaan metropolihallintoa, joka hoitaisi jatkossa monia sellaisia tehtäviä, joissa tarvitaan nykyistä tiiviimpää, kuntarajat ylittävää päätöksentekoa, ohjausta ja yhteistyötä. Näitä ovat muun muassa maankäyttöön, asumiseen, liikenteeseen ja alueen kilpailukykyyn liittyvät tehtävät. Ympäristöministeriö ja valtionvarainministeriö keräävät 27. heinäkuuta asti Otakantaa.fi-palvelussa kuntalaisten palautetta valmistelutyötä varten.

Metropolihallinnossa päätösvaltaa käyttäisi vaaleilla valittava valtuusto. Mitä tehtäviä metropolihallinnolla tulisi mielestäsi olla? Tulisiko esimerkiksi kaavoituksesta, asuntotuotannosta, jätehuollosta tai joukkoliikenteen järjestämisestä päättää jatkossa metropolihallinnon tasolla? Miten metropolihallinto voisi parantaa alueen kilpailukykyä ja elinvoimaa? Entä miten asukkaat voisivat parhaiten vaikuttaa metropolihallinnon toimintaan? Mitkä kunnat metropolihallintoon kuuluisivat? Muun muassa näihin kysymyksiin toivotaan kuntalaisten vastauksia. 

Metropolilainsäädäntöä valmisteleva työryhmä julkaisi 1. huhtikuuta väliraportin, jossa ehdotetaan kahta vaihtoehtoista mallia metropolihallinnoksi. Mallit eroavat toisistaan tehtäväkokonaisuuksien laajuuden sekä muun muassa hallintomallin, aluerajauksen ja rahoituksen järjestämisen osalta. Väliraportista voi antaa virallisia lausuntoja 4. heinäkuuta saakka. Sekä näiden lausuntojen että Otakantaa.fi-kyselyn palautteita hyödynnetään valmistelutyössä.

Lisätietoa

Maija Neva, ympäristöministeriö, p. 0295 250 193, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi (19.6. asti)

Jussi Lammassaari, valtionvarainministeriö, p. 0295 530 387, etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs