Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Yli puolet kuntapäättäjistä haluaa terveyspalvelusetelin

Yli puolet kuntapäättäjistä haluaa terveyspalvelusetelin

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2012 klo 09:15
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Yli puolet Suomen kuntapäättäjistä uskoo, että terveyspalveluseteli otetaan käyttöön omassa kunnassa lähivuosina. Tulos käy ilmi Lääkäripalveluyritysten, Terveyspalvelualan Liiton ja Terveydenhuollon palveluntuottajien yhdessä teettämästä tutkimuksesta.

– Nyt tehdyn tutkimuksen mukaan palvelusetelin käyttöönotto terveydenhuollon palveluissa etenee monessa kunnassa. Palveluseteli nähdään yhtenä ratkaisuna turvata terveydenhuollon palvelut myös tulevaisuudessa, sanoo Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

Tutkimukseen vastanneista kuntapäättäjistä lähes 60 prosenttia uskoo, että terveyspalveluseteli otetaan lähitulevaisuudessa käyttöön omassa kunnassa.

Jopa 87 prosenttia pitää potilaan valinnanvapautta tärkeänä

Tutkimuksen mukaan 87 prosenttia vastaajista pitää tärkeänä, että potilailla on valinnanvapaus terveyspalvelujen käyttäjinä. Terveyspalveluseteleillä voidaan lisätä kuntalaisten aitoja valinnanmahdollisuuksia. Palvelusetelijärjestelmien hyödyntämistä nykyistä laajemmin toivoikin 70 prosenttia tutkimukseen vastanneista.

– Kuntapäättäjät ovat ilmaisseet selkeän huolensa oman kunnan terveyspalveluiden tulevaisuudesta. Kuntien terveydenhuollon tuotantotapoja halutaan uudistaa ja monipuolistaa, tulkitsee tutkimuksen tuloksia Lääkäripalveluyritykset ry:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen.

Palveluseteli on kunnille yksi vaihtoehto järjestää vastuulleen kuuluvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Palvelusetelin toimintaperiaate on se, että kunta sitoutuu kustantamaan osan palvelusetelin valinneen kuntalaisen yksityiseltä palveluntuottajalta hankkimasta palvelusta. Kansalaiselle tarjotaan mahdollisuus ottaa vastuu tarvitsemansa palvelun hankkimisesta ja valita kyseisen palvelun tuottaja sekä sen hankkimisen ajankohta. Palvelusetelin tarkoituksena on edistää sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjien valinnanvapautta ja mahdollisuuksia hankkia tarvitsemiaan palveluita yksityisiltä palvelujen tuottajilta.

Lääkäripalveluyritysten, Terveyspalvelualan Liiton ja Terveydenhuollon palveluntuottajien yhdessä teettämässä tutkimuksessa selvitettiin kuntapäättäjien ajatuksia kuntien terveyspalveluiden tulevaisuudesta. Tutkimukseen kutsuttiin kunnanvaltuutettuja, kunnanjohtajia sekä kunnan terveystoimen virkamiehiä. Kyselyyn osallistui yhteensä 1 420 kuntavaikuttajaa ympäri Suomen. Tutkimuksen toteutti Aula Research Oy.

Lisätietoja:
Terveyspalvelualan Liitto, toimitusjohtaja Merja Hirvonen, puh. 040 588 0841, merja.hirvonen@terveyspalvelut.fi Lääkäripalveluyritykset ry, LPY, toiminnanjohtaja Ismo Partanen, puh. 040 518 5799, ismo.partanen@lpy.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs