Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Yhteiset palvelupisteet turvaavat asiakaspalvelun saatavuuden

Valtiovarainministeriö

Yhteiset palvelupisteet turvaavat asiakaspalvelun saatavuuden

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2014 klo 12:44
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Julkisen hallinnon asiakaspalveluita tarjotaan tulevaisuudessa yhteisissä palvelupisteissä. Palveluita tulee saataville koko maassa kohtuuetäisyydellä asiakkaan asuinpaikasta.

Kun sähköinen asiointi lisääntyy, monet viranomaiset sulkevat omia palvelupisteitään.  Yhteisillä asiakaspalvelupisteillä halutaan turvata mahdollisuus saada palvelua läheltä omaa asuinpaikkaa. Palvelupisteitä voidaan perustaa myös kuntiin, joissa ei ole nyt tarjolla kaikkien viranomaisten palveluita.

Valtio tarjoaa palvelupisteissä aina vähintään poliisin lupahallinnon, työ- ja elinkeinotoimistojen, Verohallinnon ja maistraattien palveluja. Lisäksi asiakkaat saisivat palvelupisteistä kuntien ja Kelan palveluja.

Yhteistä asiakaspalvelua pilotoidaan viidellä paikkakunnalla

Julkisen hallinnon yhteistä asiakaspalvelua kokeillaan viidellä paikkakunnalla: Mikkelissä, Oulussa (Kiiminki), Paraisilla, Pelkosenniemellä ja Saarijärvellä. Paikkakunnilla asiakkaat saavat laajasti valtion ja kunnan asiakaspalvelua yhdestä pisteestä syksystä 2014 alkaen, kun julkisen hallinnon yhteisen asiakaspalvelun pilotointi alkaa.

Pilotoinnissa testataan ja kehitetään yhteisen asiakaspalvelun toimintamallia ja toimitiloja sekä käyttöön tulevia laitteita ja järjestelmiä. Ennen pilotoinnin alkamista huolehditaan ensimmäisten palveluneuvojien koulutuksesta laajaan asiakaspalvelutyöhön.

Pilotoinnin tavoitteena on muodostaa toimivasta asiakaspalvelupisteestä viisi hyvää esimerkkiä, joiden avulla voidaan helpottaa yhteisten asiakaspalvelupisteiden rakentamista 2015–2019 ja varmistaa pisteiden laadukas toiminta. Pilotointi valmistellaan yhdessä pilottikuntien ja palveluntuottajien eli Verohallinnon, maistraattien, TE-toimistojen, poliisin ja Kelan kanssa.

Asiakaspalvelupisteissä voi hoitaa asioita henkilökohtaisesti tai sähköisesti. Kaikissa pisteissä on julkinen asiakaspääte, jonka avulla voidaan hoitaa sähköistä asiointia. Palveluneuvojat neuvovat asiakasta tarvittaessa sähköisten palvelujen käytössä. Syvällisempää asiantuntemusta vaativia palveluja varten jokaisessa pisteessä on käytössä videoyhteys pisteen ja viranomaisen välillä.

Pilotointisuunnitelma
Pilottipisteissä tarjottavat valtion palvelut

Asiakaspalvelu2014-hankkeen nettisivut

Lisätietoja

Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, puh. 02955 30147 
Kehittämisjohtaja Marko Puttonen (pilotointi), puh. 02955 30271

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs