Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Veronkiertoa koskevaa sääntelyä halutaan yhtenäistää EU:ssa

Valtiovarainministeriö

Veronkiertoa koskevaa sääntelyä halutaan yhtenäistää EU:ssa

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 13:50
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Euroopan komissio esittää muutoksia niin sanottuun emo-tytäryhtiödirektiiviin veronkierron ehkäisemiseksi. Emo-tytäryhtiödirektiivissä on säädetty eri jäsenvaltioissa sijaitsevien emo- ja tytäryhtiöiden välisen voitonjaon verovapaudesta.

Direktiiviehdotus liittyy komission 6. päivänä joulukuuta 2012 hyväksymään veropetosten ja veronkierron torjunnan tehostamista koskevaan toimintasuunnitelmaan. Ehdotuksen tavoitteena on varmistaa, ettei direktiivin soveltaminen estäisi tahattomasti veronkierron tehokasta torjuntaa.

Ehdotuksen mukaan direktiiviin lisättäisiin yleinen veronkiertoa koskeva säännös. Lisäksi direktiiviä muutettaisiin siten, että voitonjako voi olla emoyhtiön verotuksessa verovapaa vain siltä osin kuin se ei ole tytäryhtiön verotuksessa vähennyskelpoinen. Ehdotuksen mukaan direktiivi tulisi saattaa kansallisesti voimaan joulukuun 31. päivään 2014 mennessä.

Komissio julkaisi esityksensä direktiiviksi marraskuussa. Valtioneuvosto päätti lähettää esityksestä U-kirjelmän eduskunnalle 29. tammikuuta. Kirjelmällä valtioneuvosto informoi eduskuntaa komission lainsäädäntöaloitteesta ja valtioneuvoston kannoista niihin. Lähtökohtaisesti Suomi kannattaa komission esityksiä.

Lisätietoja: 
erityisasiantuntija Anu Rajamäki, puh. 02955 30398

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs