Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Valtiovarainministeriöstä annettua asetusta on muutettu

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriöstä annettua asetusta on muutettu

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2014 klo 13:47
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto on tänään antanut asetuksen valtiovarainministeriöstä annetun asetuksen muuttamisesta. Asetus tulee voimaan 1.12.2014 alkaen.

Asetusmuutos mahdollistaa julkisen talouden, erityisesti veropolitiikan alivaltiosihteerin viran perustamisen. Tähän liittyen valtiovarainministeriön johtamisjärjestelmään kuuluvan talouspolitiikan koordinaattorin tehtävä on tarkoitus lakkauttaa tehtävää hoitavan ylijohtaja Jukka Pekkarisen jäädessä eläkkeelle vuonna 2015.

Lisäksi ministeriön tehtäviä täydennetään lisäämällä niihin uusina asiakokonaisuuksina julkisen talouden suunnitelma, Euroopan unionin omia varoja, rahoituskehystä ja talousarviota koskevat asiat sekä Ahvenanmaan itsehallintolain 7 luvun mukaiset asiat.  Lisäksi päivitetään kuntien valtionosuutta ja -avustusta koskeva kohta.

Lisätietoja:

hallinto- ja kehitysjohtaja, ylijohtaja Helena Tarkka puh. 02955 30141

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs