Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Väkivaltaa vastaan: Naisten Linja ei toivota valkeaa, vaan pelotonta joulua!

Naisten Linja

Väkivaltaa vastaan: Naisten Linja ei toivota valkeaa, vaan pelotonta joulua!

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2014 klo 06:00
Julkaisija: Naisten Linja

Naisten Linjan joulutervehdys: päivystäjämme ehtivät vastata vain joka neljännen väkivaltaa kokeneen naisen puheluun. Verkkoryhmiimme hakee jatkuvasti enemmän naisia, kaikkialta Suomesta. Saamme netin kautta enemmän kyselyjä ja tarinoita väkivallasta, kuin koskaan aikaisemmin.

Naisten Linjan uusi puheluseuranta puhuu puolestaan: kesä-marraskuun aikana Naisten Linjalle soitettiin yhteensä 3027 puhelua. Vastatuksi tuli 760 puhelua. Soittajista 1890 soitti varatulle linjalle, muut puhelut tulivat päivystysajan ulkopuolella.

Naisten Linjalla päivystää joka päivä 1-2 Naisten Linjan kouluttamaa vapaaehtoista naista. Samat päivystäjät vastaavat netissä toimivan kysymyspalvelumme kautta saapuneisiin yhteydenottoihin. Kysymyksiä on tänä vuonna tullut enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Väkivallan vaiettu hinta

Kulutusjuhlan keskellä haluamme muistuttaa: 258 728 837 747 euroa. Tämä on parisuhdeväkivallan hinta EU:lle. Väkivaltaa kokeneille naisille suunnatut palvelut ovat vain kolme prosenttia tuosta summasta. Kustannukset muodostuvat menetetyistä työvuosista, sosiaali- ja terveyspalveluista sekä oikeussektorin kustannuksista. Euroopan tasa-arvoinstituutti EIGE julkisti luvun ihmisoikeuksien päivänä Brysselissä. Naisten Linjan toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen oli paikan päällä Euroopan parlamentissa edustamassa Suomea.

"Eihän kärsimykselle voi lätkäistä hintalappua, mutta väkivallan kuormitusta yhteiskunnalle voi arvioida. Tutkimuksen keskeinen viesti on, että säästämällä väärissä paikoissa tuhlataan ihmishenkiä, ja maksetaan siitä vielä järjettömän kova hinta. Rahan pistäminen ehkäisevään työhön on ratkaisu, jota tutkimus suorastaan huutaa. Suomi on EU-maista edelleen lähisuhdeväkivaltatilastojen kärkikolmikossa", Oksanen kommentoi.

Ehkäisevän väkivaltatyön aliresursointi on edelleen fakta. Naisten Linja sai eilen RAY:n vuoden 2015 rahoitusehdotuksen. Rahoitusta kaivatulle verkkotyöntekijälle ei valitettavasti tänä vuonna saatu. Avun tarjoaminen verkossa on yhä ajankohtaisempaa ja avunpyyntöjä tulee yhä useammin.

”Verkossa kirjoittaminen on yksinkertaisesti turvallisempaa. Pääset kertomaan tarinasi kotoa käsin, vaikka puhelimellasi keittiön pöydän äärestä, tai voit vastaanottaa vastauksia ja apua työkoneellesi, kenenkään huomaamatta”, toteaa ehkäisevän ja korjaavan väkivaltatyön suunnittelija Merja Rankinen.

Toivomme, että Naisten Linjalla on tulevaisuudessa mahdollisuus toimia väkivaltaa kokeneiden naisten hyväksi entistä laajemmin, myös verkossa, tehdä etsivää ja löytävää työtä sosiaalisessa mediassa sekä käydä aktiivista keskustelua sivuillamme tarinansa jakaneiden naisten kanssa.

Kuka haluaa valkean joulun, kun voi saada pelottoman joulun?

Naisten Linja tekee ensi vuonnakin toipumisesta totta, yhdessä väkivaltaa kokeneiden naisten kanssa. Väkivallan seurauksista selviytymisessä ensimmäinen keskustelu on usein ratkaisevin.

Naisten Linja on olemassa koska matalan kynnyksen palvelut pelastavat ihmishenkiä, ehkäisevät väkivaltaa ja voimaannuttavat väkivaltaa kokeneita naisia ja tyttöjä. Maaliskuussa julkaisemme kirjan nimeltä Sitten olin vapaa. Kirjassa väkivaltaa kokeneet naiset kertovat oman selviytymistarinansa, osa omilla kasvoillaan ja nimillään.

 

Naisten Linja toivottaa koko sydämestään pelotonta, turvallista ja lempeää joulua.

 

 

Lisätietoja:

 

Pia Puu Oksanen

Naisten Linjan toiminnanjohtaja

 +358 (0)50 4131 470

pia.oksanen@naistenlinja.fi

NAISTEN LINJA (www.naistenlinja.fi) on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la-su klo 12–16 numerossa 0800 02400. Työtä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

NAISTEN NETTI (www.naistennetti.fi) vastaa väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen kysymyksiin sähköisesti. 

OMAT RAJANI (www.omatrajani.fi) on 13–18 -vuotiaiden tyttöjen oma tietopaketti ja keskustelupaikka seurustelusta, omista rajoista ja väkivallan tunnistamisesta.      

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs