Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Uudenmaan Demarinuoret: Tunnin juna toteutettava seuraavalla vaalikaudella

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Uudenmaan Demarinuoret: Tunnin juna toteutettava seuraavalla vaalikaudella

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2014 klo 20:15
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Uudenmaan Demarinuoret vaatii ensi vaalikaudella toteutettavaksi nopeaa junayhteyttä Helsingin ja Turun välille. Tunnin junaksi kutsuttu ratayhteys tarkoittaisi toteutuessaan, että tulevaisuudessa junalla Helsingin ja Turun välimatka taittuisi tunnissa. Tämä tarkoittaisi junayhteyden voimakasta kehittämistä toteuttamalla muun muassa uusi rata välille Espoo-Lohja-Salo sekä kaksoisraiteistamalla Turun ja Salon välisen rataosuuden.

– Tunnin juna olisi merkittävä investointi Etelä-Suomen kilpailukykyyn ja työelämään. Parhaimmillaan se liittäisi yhteen pienempiä työssäkäyntialueita metropolialueen työssäkäyntialueen kanssa. Pidämme tärkeänä, että hanke kirjataan tulevan hallituksen ohjelmaan, Uudenmaan Demarinuorten vastavalittu puheenjohtaja Eemeli Peltonen toteaa.

Tunnin junaa ovat aikaisemmin esittäneet useat tahot, kuten Varsinais-Suomen liitto sekä Uudenmaan liitto, Espoon, Lohjan, Turun ja Vihdin kunnat. Uudenmaan Demarinuoret vaatii, että Suomi esittää hanketta Euroopan investointiohjelmaan kärkihankkeenaan. Tunnin juna edustaa Uudenmaan Demarinuorten mielestä juuri sellaista investointia, jota Suomen talous tarvitsee niukkuuden aikana.

Uudenmaan Demarinuoret kokoontui syyskokoukseen valitsemaan luottamushenkilöt tulevalle vuodelle. Järjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin yksimielisesti jatkamaan järvenpääläinen Eemeli Peltonen.  

– Tulevan vuoden Uudenmaan Demarinuoret tulee keskittymään eduskuntavaaleihin ja jäsenhankintaan. Meillä on vaaleissa ehdoilla monia hyviä nuoria ehdokkaita, joiden menestyksen varassa on liikkeen tulevaisuus. Tätä työtä lähden motivoituneena johtamaan.

Peltonen on toiminut Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtajana vuodesta 2014. Hän on lisäksi Järvenpään kaupunginvaltuuston jäsen ja sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja.

Piirihallituksen varsinaiseksi jäseniksi valittiin Anni Suvisuo (Järvenpää), Anna-Stiina Mutka (Vantaa), Jussi Kukkola (Hyvinkää), Sofia Nevalainen (Loviisa), Ida Männistö (Espoo), Janne Siltanen (Lahti), Serveh Khalili (Nurmijärvi) sekä Lassi Jääskeläinen (Lohja) ja varajäseniksi Anders Palmgren (Raasepori), Asta Marttila (Tuusula), Annika Aittakallio (Kerava) ja Sonja Pääsukene (Vantaa). 

 

Lisätiedot:

Eemeli Peltonen

puheenjohtaja

Uudenmaan Demarinuoret ry

p. 050 557 9092

eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi

Sosialidemokraattiset Nuoret Ry

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs