Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Uudenlainen luovien alojen vientihanke nostaa Suomea esiin New Yorkissa 2013

Uudenlainen luovien alojen vientihanke nostaa Suomea esiin New Yorkissa 2013

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2012 klo 11:00
Julkaisija: Viestintäyhtiö Ingressi

Elokuva- ja televisiotuotantoalan vientijärjestö Favex on yhdessä Music Finlandin ja Design Forum Finlandin kanssa käynnistänyt uudenlaisen vienninedistämishankkeen. New Cut! -nimen saanut hanke yhdistää suomalaiset elokuvan, muodin, muotoilun, musiikin ja ruokakulttuurin tekijät nostamaan suomalaista kulttuuriosaamista ja luovaa teollisuutta esiin New Yorkissa vuonna 2013.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja televisiotuotannon, musiikkituotannon sekä muotoilun vientijärjestöt toteuttavat mittavan yhteisen vientihankkeen. New Cut! näkyy ja kuuluu New Yorkissa läpi ensi vuoden useiden huomiota herättävien tapahtumien sarjana.

Hankkeen vetäjän, Atte Laurilan, mukaan New Cut! -hankkeessa on poikkeuksellista paitsi taustaorganisaatioiden uudenlainen yhteistyö myös alhaalta ylöspäin suuntaava toteutustapa.

– New Cut! huomioi ja hyödyntää eri alojen toimijoiden ideoita, tarpeita ja kontaktiverkostoja. Yhdistämällä lahjakkuudet, hyvät verkostot ja toimijoiden palavan halun uudistaa kulttuurivientiä, rakennamme uusia kansainvälisiä mahdollisuuksia koko kulttuurialalle ja luovalle teollisuudelle, kertoo Laurila.

New Cut! -ideointiryhmässä vaikuttavat Dome Karukoski, Paola Suhonen, Teemu Suviala, Minttu Vesala, Ville Tikka, Timo Kaukolampi, Jon Sundell ja noin kolmekymmentä muuta tekijää, joita yhdistävät vahva ammattitaito sekä kokemus Yhdysvalloista.

– New York on Hollywoodin rinnalla toinen maailman merkittävimmistä tuotantopaikoista. New Yorkissa haetaan todella aktiivisesti vaikutteita eri maista ja independent-puolelta. Kaupungissa eri alojen ammattilaisten verkostot ovat harvinaisen sulautuneita, ja siellä kytee lupaavaa kiinnostusta suomalaista tuotantoa kohtaan kaikilla luovan teollisuuden aloilla. Tätä kiinnostusta yritämme nyt puhaltaa liekkiin uusin keinoin, taustoittaa hankkeen koordinaattorina toimivan Favexin toiminnanjohtaja Petra Theman.

Hanke tullaan avaamaan kaikille suomalaisille luovien alojen toimijoille. Tarkoituksena on antaa tukea kansainväliseen toimintaan sekä marginaalista ponnistaville tekijöille että jo paikkansa vakiinnuttaneille kotimaisille yrityksille ja taiteilijoille.

Myös Design Forum Finlandin toimitusjohtaja Mikko Kalhama uskoo uudenlaisen poikkialaisuuden hyödyntämisen tuloksellisuuteen. Kalhaman mukaan lopputuloksesta tulee yhteistyöllä vaikuttavampi kuin yksittäisen toimialan hankkeesta.

– Olemme asettaneet kunnianhimoiseksi lähtötavoitteeksi, että ensi vuonna Suomi nousee New Yorkissa jokaisen kulttuurivientimme kannalta relevantin vaikuttajan silmille, herättää keskustelua ja avaa meille uusia ovia maailmalla. Pitkällä tähtäimellä, neljän tai viiden vuoden jälkeen tämän pitäisi näkyä siten, että kotimaisen luovan teollisuuden USA:sta keräämät vienti- ja investointieurot olisivat moninkertaiset nykytasoon verrattuna, kertoo Theman.

Lisätietoja:
http://www.newcut.fi

 

Haastattelupyynnöt:
Esa Luoto
Tiedottaja
050 380 5601
esa.luoto@ingressi.fi

 

Liitteet (linkit):
> Kuva Atte Laurila (jpg, 2,8 Mt)
> Kuva Petra Theman (jpg, 1,3 Mt)
> Logo Favex (zip, 3,7 Mt)

 

Favex (Finnish Film & Audiovisual Export) on elokuva- ja TV-alan järjestö, jonka tehtävänä on viedä suomalaista audiovisuaalista teollisuutta kansainvälisille markkinoille. Favex markkinoi suomalaista osaamista alan kansainvälisissä tapahtumissa, tilastoi viennin ja kansainvälisten investointien kehitystä sekä toimii luovan teollisuuden toimintaedellytysten kehittäjänä. Lisätietoa Favexista ja toimialasta: www.favex.fi

Music Finland edistää suomalaisen musiikin menestystä ja tuntemusta kotimaassa ja kansainvälisesti. Music Finland järjestää ja tarjoaa useita erilaisia palveluja, markkinointiohjelmia, tapahtumia, mahdollisuuksia verkostoitumiseen, koulutusta, konsultointia, tukea, tutkimuksia, tietoa ja rahoitusohjelmia. Toiminnan tarkoituksena on suomalaisen musiikin ja alan yhtiöiden menestymisen edistäminen sekä suomalaisen musiikin vientitulojen kasvattaminen. Music Finland syntyi Music Export Finlandin ja Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen (Fimic) yhdistyessä. Lisätietoa Music Finlandista: www.musicfinland.fi

Design Forum Finland on suomalaisen muotoilun promootio-organisaatio. Sitä ylläpitää Suomen Taideteollisuusyhdistys – Konstflitföreningen i Finland ry, vuonna 1875 perustettu yhdistys, joka on alallaan toiseksi vanhin maailmassa. Design Forum Finlandin tavoitteena on vahvistaa muotoilutoimialaa ja edistää yritystoimintaa sekä kilpailukykyä kehittämällä muotoilun laaja-alaista käyttöä elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa. Lisätietoa Design Forum Finlandista: www.designforum.fi

Viestintäyhtiö Ingressi (www.ingressi.fi) on monipuolisten viestintäpalvelujen tuottamiseen erikoistunut yritys. Ingressin palveluja ovat hyödyntäneet mm. Scanbox Entertainment Finland, Finnish Audiovisual Export - Favex, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY, JCDecaux ja Espoon Kuvataiteilijat sekä suomalaisia mediayhtiöitä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs