Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen: Yhteiskuntasopimukselle on perusteita

KT Kuntatyönantajat

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen: Yhteiskuntasopimukselle on perusteita

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 16:10
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tapasi tänään KT Kuntatyönantajat. Keskustelujen aiheena oli Sipilän hahmottelema yhteiskuntasopimus. Työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mukaan tarve yhteiskuntasopimukselle Suomen talouden ja yhteiskunnan poikkeuksellisessa tilanteessa on ymmärrettävä.

– Maan hallituksen, poliittisten puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen on nyt välttämätöntä sitoutua kilpailukyvyn, työllisyyden ja julkisen talouden kestävyysvajeen korjaamiseen.

KT on asettanut hallitusohjelmatavoitteekseen, että työlainsäädännössä on luotava uudenlaisia keinoja työllistämiseen ja työn tarjoamisen esteitä on purettava.

– Nyt tarvitaan työlainsäädännön muutoksia, joilla alennetaan työnantajan kynnystä luoda uusia työpaikkoja. Myös työttömyyden hoitamisen määrärahojen käytön esteet on purettava.

Tarve sopeuttaa julkista taloutta ja kuntataloutta on poikkeuksellisen suuri lähivuosina. Tuottavuuden parantaminen on elintärkeä tavoite myös kunta-alalla.

– Kuntien työvoimakustannuksia ei ole varaa lisätä lainkaan. Sote-uudistuksen ja muiden rakenteellisten uudistusten toteuttamisen lisäksi kunnilla tulee olla joustavat mahdollisuudet palvelutuotannon toteuttamiseen. Normien purussa on aika edetä sanoista tekoihin. Kuntien lakisääteisiä tehtäviä ja velvoitteita on vähennettävä, vaatii Jalonen.

Lisätietoja:

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, p. 040 547 7710

KT:n hallitusohjelmatavoitteet 2015–2019

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs