Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - työurat paremmiksi

Sosiaali- ja terveysministeriö

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - työurat paremmiksi

Julkaistu: 15.03.2010 klo 11:23
Julkaisija: Sosiaali- ja terveysministeriö

Työelämän kehittämiseen haetaan nyt keinoja työhyvinvoinnista. Työhyvinvoinnin tuoreimmat käytännöt ja työhyvinvointiteema kokosi lähes 300 työhyvinvoinnin asiantuntijaa ja työpaikkojen edustajaa Ouluun maanantaina 15. maaliskuuta 2010.

Työelämän kehittämiseen haetaan nyt keinoja työhyvinvoinnista. Työhyvinvoinnin tuoreimmat käytännöt ja työhyvinvointiteema kokosi lähes 300 työhyvinvoinnin asiantuntijaa ja työpaikkojen edustajaa Ouluun maanantaina 15. maaliskuuta 2010. 

"Hyvinvointipalvelujen uudistaminen ja työurien parantaminen haastavat perinteiset tavat tarkastella tulevaisuutta. Työurien pidennys on mahdollista myös työelämän parannuksella - ei pelkästään poliittisella päätöksellä nostaa eläkkeelle siirtymisen ikää", haastoi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä seminaarissa.

Ministerin mukaan uudenlainen työkulttuuri, jossa työ ja muu elämä ovat tasapainossa, auttaa jaksamaan työssä pidempään. "Työhyvinvointi rakentuu kokonaisuudessaan hyvinvoivan ja tasapainoisen elämän varaan", ministeri hahmotteli.

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen - toimintamalleja työelämän murrokseen -seminaari on kolmas kymmenen seminaarin sarjassa, joita  Työhyvinvointifoorumi järjestää parhaillaan eri puolilla Suomea. Kevään aikana tilaisuuksia on Oulun lisäksi Kuopiossa ja Lappeenrannassa.

Työhyvinvointitilaisuus tarjosi monia näkökulmia työelämän kehittämiseen. Työterveyslaitoksen puheenvuoroissa valotettiin työhyvinvoinnin keinoja murroksessa ja työhyvinvointipanostusten kannattavuutta. Työelämän kehittämistä ja laatua seminaarissa selvitti teknologiajohtaja Tuomo Alasoini Tekesistä. Lisäksi kuultiin mm. Verven tutkimusjohtaja Jorma Mäkitalon näkemyksiä työterveyshuollon ja kuntoutuksen roolista työhyvinvoinnin tukemisessa.

Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -seminaari on osa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnoimaa Työhyvinvointifoorumia (THF). Foorumi edistää verkostoyhteistyöllä työturvallisuutta ja -terveyshuoltoa sekä kuormittavuuden hallintaa työssä. Sosiaali- ja terveysministeriö ja Työterveyslaitos järjestävät seminaarit yhteistyössä.

Lisätietoja

ylitarkastaja Ismo Suksi, STM, 09 160 73134

Muualla palvelussamme
Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -toimintamalleja työelämän murroksessa -seminaari 15.3.2010  http://www.stm.fi/seminaarit/tyohyvinvoinnilla_tulevaisuuteen_seminaari_150310

 Työhyvinvointifoorumi http://www.stm.fi/tyosuojelu/tyohyvinvointi/foorumi

Ministeri Hyssälä: Työhyvinvointi tukee työuria paremmiksi (tiedote 15.3.2010) http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1488187

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs