Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Turkuun lisää turvapaikanhakijoiden hätämajoitustiloja

Turun kaupunki

Turkuun lisää turvapaikanhakijoiden hätämajoitustiloja

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 16:02
Julkaisija: Turun kaupunki

Koska tarve turvapaikanhakijoiden hätämajoitustiloille on edelleen kasvanut, Turussa otetaan käyttöön ensi viikon aikana Runosmäen koulun tilat. Kouluun voidaan hätämajoittaa noin 240 turvapaikanhakijaa. Toiminnasta koulussa vastaa Suomen Punainen Risti.

SPR:n Varsinais-Suomen piiri pyysi 1.9.2015 Turun kaupunkia kartoittamaan ja nopeasti osoittamaan tilaa turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen. Turun kaupungin Kiinteistötoimiala kartoitti nopealla aikataululla hätämajoitustilavaihtoehtoja. Kartoituksen perusteella mahdollisiksi vaihtoehdoiksi valikoituivat Pernon koulu, Kastun koulu, Runosmäen koulu, Niuskalan huoltokoti, entinen retkeilymaja ja Mäntykoti. 

Turun kaupunginhallitus päätti 7.9.2015, että kaikki kartoitetut vaihtoehdot ovat SPR:n käytettävissä ja että ne valmistellaan hätämajoitustiloiksi. Ensivaiheessa käyttöön otettiin Pernon koulun ja entisen retkeilymajan tilat. 

Seuraavaksi käyttöön otetaan siis Runosmäen koulun tila, joka on tänään saanut rakennusluvan muutoksen. Kiinteistön paloturvallisuutta joudutaan lähipäivien aikana edelleen kohentamaan ja koulu voidaan ottaa hätämajoituskäyttöön ensi viikon aikana. Seuraavassa vaiheessa otetaan tarpeen mukaan käyttöön Kastun koulun tilat sekä Mäntykodin tilat. 

Runosmäen koulun sivurakennuksessa toimii tällä hetkellä kirjasto, mutta itse koulu on tyhjä. Koulussa on noin 20 tilapäiseksi hätämajoitustilaksi muutettavaa luokkahuonetta, ruokasali ja liikuntasali.  

Avoin yleisötilaisuus Runosmäessä

Uuden tilanteen johdosta Turun kaupunki järjestää tiistaina 29.9.2015 klo 18 - 19.30 avoimen yleisötilaisuuden Runosmäen nuorisotalon isossa salissa (os. Piiparinpolku 13). Tilanteesta kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat edustajat SPR:stä, poliisista, maahanmuuttovirastosta sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä. Turun kaupungin johdosta paikalle saapuu muun muassa kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Turun kaupunki järjesti aiemmin tässä kuussa vastaavanlaiset yleisötilaisuudet Hirvensalossa ja Pansiossa.

Lisätietoja: 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell, p. 050 5590 224, aleksi.randell@turku.fi
Rakennusvalvontajohtaja Reima Ojala, p. 0500 829 048, reima.ojala@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs