Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Turkulaisille korkeakouluille lisäaloituspaikkoja Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä

Turun ammattikorkeakoulu

Turkulaisille korkeakouluille lisäaloituspaikkoja Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 14:22
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tehnyt päätöksen korkeakoulujen hakijasuman purkamiseksi tarkoitettujen lisäaloituspaikkojen kohdentamisesta vuodelle 2015. Turun ammattikorkeakoulu sai lisäpaikkoja viiteen eri koulutukseen. Myös Turun yliopisto ja Åbo Akademi saivat aloituspaikkamääriinsä lisäystä.

Kokonaisuudessaan aloituspaikkoja lisätään Turun ammattikorkeakoulussa 73:lla. Lisäystä aloittajamääriin tulee insinöörikoulutukseen sekä konetekniikkaan että tieto- ja viestintätekniikkaan, terveyden ja hyvinvoinnin alalla kasvua tulee sairaanhoitajien, sosionomien ja toimintaterapeuttien koulutuksiin.

OKM teki vuonna 2014 päätöksen lisätä korkeakoulujen aloituspaikkamääriä havaitun hakijasuman purkamiseksi. Tavoitteena on ollut vauhdittaa opintojen aloitusta. Lisäykset on tehty aloille, joilla on työvoimatarvetta ja suuret hakijamäärät. Pitkän tähtäimen tavoitteena on myös Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn kohentaminen. Aloituspaikkojen kohdennuspäätös tehtiin korkeakoulujen esitysten perusteella.

Turun ammattikorkeakoulun hakemus keskittyi aloille, joissa lisäpaikat integroituvat jo olemassa oleviin koulutuksiin. Aloituspaikkalisäyksillä vahvistetaan koulutusten mahdollisuuksia vastata kasvavaan työvoimatarpeeseen alueellisesti. Konetekniikan insinöörien koulutus palvelee Lounais-Suomen alueelle muodostunutta meriteknisten alojen klusteria. Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa painopistealueina ovat hyvinvointi- ja peliteknologia.

Turun ammattikorkeakoulussa hakijamäärät ja työllistyminen ovat kokonaisuudessaan hyvällä tasolla. Lisäaloituspaikat kohdistettiin koulutuksiin, jossa on suurimmat paineet koulutusmäärien kasvattamiseen. Näissä koulutuksissa opiskelupaikan saanti helpottuu tilapäisesti jonkin verran. Koulutusmäärien lisäämispaineita on terveyden ja hyvinvoinnin alalla myös vuoden 2015 jälkeen.

Lisäaloituspaikat ovat käytössä tämän kevään 2015 yhteishaussa, joka on 17.3.–9.4.2015.


Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö/koulutuksen kehittäminen Minna Scheinin

050 5985375, minna.scheinin@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs