Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen: Kommunförsöken främjar förverkligandet av ungdomsgarantin i kommunerna

Valtiovarainministeriö

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen: Kommunförsöken främjar förverkligandet av ungdomsgarantin i kommunerna

Pressmeddelande.
Publicerad: 09.04.2014 kl. 09:44
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Främjandet av ungdomsgarantin har fått en positiv start i flera kommuner. Bästa resultat har erhållits i kommuner där samarbetet mellan myndigheter och andra parter fungerat smidigt.

"Utmaningen har i flera kommuner bestått av problem i anslutning till informationsförmedlingen och samarbetet. Branschövergripande samarbete är väldigt viktigt för att ungdomsgarantin ska kunna genomföras framgångsrikt. Ungdomsgarantin är en av handlingsmodellerna inom kommunförsöken som finansministeriet inlett. Målet med försöken är uttryckligen att främja myndighetssamarbetet och informationsförmedlingen”, säger trafik- och kommunminister Henna Virkkunen.

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen höll ett tal den 9 april vid en tillställning som lodade ungdomsgarantins första år och fortsättningen med den. Samtliga ministrar, vilkas förvaltningsområde berörs av ungdomsgarantin, talade vid tillställningen. Fokus låg särskilt på resultaten från ungdomsgarantins första år i ljuset av forskningsinformation. Ministrarna gav dessutom en kort överblick över förverkligandet av ungdomsgarantin inom sina förvaltningsområden.

"Det finns rikligt med framgångar och goda exempel. T.ex. i Tavastehus har man koncentrerat alla tjänster som riktats till de unga till ett ställe. I Norra Savolax har man förutom myndigheterna även engagerat servicetillhandahållarna och företagarna i förverkligandet av ungdomsgarantin. Syftet med kommunförsöken är att öka på effektiviteten i och med att servicen åt unga och servicehelheterna görs verkningsfullare och effektivare”, redogör trafik- och kommunminister Henna Virkkunen.

Förfrågningar:

Sini Korpinen, specialmedarbetare, tfn 050 5749 514
Silja Hiironniemi, överdirektör, tfn 02955 30220

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs