Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Toni Asikainen vald till SAMOKs ordförande 2014

Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry

Toni Asikainen vald till SAMOKs ordförande 2014

Pressmeddelande.
Publicerad: 23.11.2013 kl. 18:52
Utgivare: Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry

Finlands studerandekårers förbunds – SAMOK rf:s 18:e ordinarie förbundsmöte hölls den 22–23 november 2013 på Hotel Haga i Helsingfors.

Till SAMOKs ordförande för år 2014 valdes Toni Asikainen, 26, som under det senaste året verkat i SAMOKs styrelse, med högskolepolitik som ansvarsområde. Tidigare har han verkat som styrelseordförande för studerandekår HELGA.

“Året i SAMOK har bjudit på en första rads plats att verka för studerande. Som nästa års största utmaningar ser jag föra yrkeshögskolereformen till sitt slut och att föra fram studerandes synvinkel i partierna som förbereder sig för riksdagsvalen. Nästa år borde SAMOK också utvecklas till ett ännu starkare och mera växelverkande förbund. Jag väntar med entusiasm på nästa års kommande utmaningar och arbetet med den nya styrelsen!”, säger Asikainen.

Till förbundets vice ordförande valdes Mikkel Näkkäläjärvi (studerandekåren VAMOK). De övriga nya styrelsemedlemmarna är:
Matti Leppälehto (studerandekåren SAMO)
Noora Nousiainen (studerandekåren OSAKO)
Joonas Peltonen (studerandekåren POKA)
Anniina Sippola (studerandekåren HAMKO)
Ida Talvinen (studerandekåren SAMMAKKO)

Förbundsmötet godkände SAMOKs verksamhetsplan och budget för året 2014 samt förbundets politiska program. Därtill godkände förbundsmötet den likabehandlingsfrämjande språkstrategin för 2014–2016 samt programmet Studerandes Finland 2019 som drar upp SAMOKs riktlinjer för den följande regeringsperioden 2015–2019. De av förbundsmötet godkända handlingarna publiceras på SAMOKs webbplats efter att de granskats av protokolljusterarna.

För mer information om förbundsmötet, vänligen besök: www.samok.fi/se/liittokokous

Bild: http://samok.fi/uploads/2013/11/Toni_Asikainen.jpg

Mera information: http://samok.fi/se/liittokokous/

Mera information:
Mikko Valtonen, ordförande 2013, tfn 050 389 1000
Toni Asikainen, ordförande 2014, tfn 050 389 1004
Jani Hyppänen, generalsekreterare, tfn 050 389 1010

Förbundet för studerandekårer vid yrkeshögskolorna i Finland

SAMOK är yrkeshögskolestuderandes självständiga, landsomfattande, oberoende intressebevaknings- och serviceorganisation. SAMOK för fram studerandes intressen och synpunkter till statsförvaltningen och andra samarbetspartner samt ordnar olika tjänster, erbjudanden, informationsmaterial och utbildningstillfällen åt de studerande. Studerandekårer som ingår i SAMOK har sammanlagt cirka 59 000 medlemmar och dom representerar över 140 000 yh-studerande.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs