Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Toimivuutta opiskelijavalinnoista tiedottamiseen

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Toimivuutta opiskelijavalinnoista tiedottamiseen

Julkaistu: 01.07.2016 klo 17:14
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry onnittelee uusia opiskelupaikan saaneita, mutta on samalla pettynyt ja harmissaan Opetushallituksen toimintaan korkeakoulujen yhteishaun tiedottamisessa. Opiskelupaikoista tiedottava Opintopolku-palvelu ei ole kestänyt riittävästi kuormitusta ja on ollut välillä suljettuna 1.7. saakka.

"Opiskelupaikka on pääosin otettava vastaan jo 15. heinäkuuta mennessä ja opinnot alkavat heti syksyn alussa, joten tämä on kohtuuttoman lyhyt aika uudelle opiskelijalle ehtiä järjestää elämänsä ja asunto itselleen. Eri aikaan saadut valintatulokset asettavat hakijat eriarvoiseen asemaan", toteaa SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.

SONK toivoo, että Opintopolku-palveluun varataan jatkossa riittävästi kapasiteettia. Asunnon saaminen opiskelupaikkakunnalta voi viivästyä tai hankaloitua entisestään, jos opiskelupaikkavalinnoista tiedottaminen myöhästyy. Nytkin asunnon etsiminen ja löytäminen opiskelupaikkakunnilta on haastavaa ja monien paikkakuntien opiskelija-asuntomarkkinoilla on pula sopivista asunnoista. Joissain tapauksissa tulijoille joudutaan järjestämään jopa hätämajoitusta.

Kaikesta huolimatta Sosialidemokraattiset opiskelijat toivottaa kaikille uusille opiskelijoille menestystä opintoihin. Tervetuloa mukaan myös SONKin toimintaan!

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs