Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Timo Viherkenttä valtiovarainministeriön alivaltiosihteeriksi

Valtiovarainministeriö

Timo Viherkenttä valtiovarainministeriön alivaltiosihteeriksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 13:38
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto on tänään nimittänyt oikeustieteen tohtori Timo Viherkentän valtiovarainministeriön alivaltiosihteeriksi. Julkisen talouden ja erityisesti veropolitiikan alivaltiosihteerin virka on uusi. Viherkentän tehtävänä on johtaa ja sovittaa yhteen valtiosihteerin kansliapäällikkönä apuna julkista taloutta sekä erityisesti veropolitiikkaa koskevien ja vero-osaston toimialaan kuuluvien asioiden valmistelua. Viherkenttä aloittaa tehtävässään 15.1.2015. Alivaltiosihteerin toimikausi on seitsemän vuotta.

Viherkenttätyöskentelee tällä hetkellähallintoneuvoksena korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Aiemmin Viherkenttä on toiminut Kuntien eläkevakuutuksen (nykyisin Keva) varatoimitusjohtajana vastaten ensisijaisesti Kevan sijoitustoiminnasta ja taloudesta. Valtiovarainministeriössä Viherkenttä on toiminut aiemmin budjettiosaston osastopäällikkönä sekä vero-osastolla muun muassa kansainvälisen verotuksen yksikön ja elinkeinoverotusyksikön päällikkönä. Hän on työskennellyt myös Helsingin yliopistossa muun muassa finanssioikeuden professorina.

- Valtiovarainministeriö on viime vuosina keskittynyt entistä enemmän koko julkisen talouden tulevaisuuden turvaamiseen. Uusi tehtävä tarjoaa hienon mahdollisuuden liittyä VM:n asiantuntevaan joukkoon jatkamaan tätä kehitystyötä niin veroasioissa kuin muillakin finanssipolitiikan osa-alueilla, kommentoi Timo Viherkenttä.

Uusi alivaltiosihteerin virka ei lisää ministeriön johtotehtäviä sillä, talouspolitiikan koordinaattorin tehtävä on tarkoitus lakkauttaa tehtävää hoitavan ylijohtaja Jukka Pekkarisen jäädessä eläkkeelle vuoden 2015 aikana.

Lisätietoja:

Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki p. 02955 30292

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs