Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Timo Viherkenttä ny understatssekreterare vid finansministeriet

Valtiovarainministeriö

Timo Viherkenttä ny understatssekreterare vid finansministeriet

Pressmeddelande.
Publicerad: 11.12.2014 kl. 13:40
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statrådet utnämnde den 11 december 2014 juris doktorn Timo Viherkenttä till understatssekreterare vid finansministeriet. Tjänsten som understatssekreterare för den offentliga ekonomin, speciellt skattepolitiken är ny. Viherkenttä har till uppgift att i egenskap av biträde till statssekreteraren som kanslichef leda och samordna beredningen av ärenden som gäller den offentliga ekonomin och speciellt ärenden som gäller skattepolitiken och faller inom skatteavdelningens verksamhetsområde. Viherkenttä börjar arbetet den 15 januari. Understatssekreterarens mandatperiod är sju år.

Viherkenttäarbetar för tillfället som förvaltningsråd vid högsta förvaltningsdomstolen. Han har tidigare arbetat som vice verkställande direktör för Kommunernas pensionsförsäkring (Keva), primärt som ansvarig för Kevas placeringsverksamhet och ekonomi. Viherkenttä har arbetat tidigare vid finansministeriet som avdelningschef för budgetavdelningen samt vid skatteavdelningen som chef för enheten för internationell beskattning och näringsbeskattningsenheten. Han har också arbetat vid Helsingfors universitet som professor i finansrätt.   

- Finansministeriet har under de senaste åren i allt större grad fokuserat på tryggandet av hela den offentliga ekonomins framtid. Den nya uppgiften erbjuder ett utmärkt tillfälle att ansluta sig till FM:s sakkunniga skara för att fortsätta detta utvecklingsarbete, såväl inom skattefrågor som inom andra finanspolitiska delområden, kommenterar Timo Viherkenttä.

Den nya tjänsten som understatssekreterare ökar inte på antalet ledningstjänster vid ministeriet, eftersom uppgiften som finanspolitisk koordinerare läggs ner efter att den nuvarande tjänsteinnehavaren, överdirektören Jukka Pekkarinen går i pension under 2015.

Förfrågningar: 

Martti Hetemäki, statssekreterare som kanslichef, tfn 02955 30292

Finansministeriet #FM# är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs