Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Tehylle toistamiseen sakkoja laittomasta hakukiellosta

KT Kuntatyönantajat

Tehylle toistamiseen sakkoja laittomasta hakukiellosta

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 11:50
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Työtuomioistuin on tuominnut Tehyn ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHon toistamiseen hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Tehy on jatkanut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 22.9.2014 aloittamaansa hakukieltoa siitä huolimatta, että työtuomioistuin on aikaisemmalla ratkaisullaan tuominnut hakukiellon laittomaksi.

Työtuomioistuin tuomitsi Tehyn 8 000 euron hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. KoHo tuomittiin 5 000 euron hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden rikkomisesta. Järjestöt määrättiin korvaamaan myös KT Kuntatyönantajien oikeudenkäyntikulut.

Työtuomioistuin totesi jo 9.10.2014 antamassaan ratkaisussa hakukiellon työtaistelutoimenpiteenä kohdistuvan KVTES:n työnjohto-oikeutta koskevaan määräykseen. Laittoman työtaistelun jatkamisella Tehy pyrkii edelleen painostamaan työnantajaa, jotta tämä kumoaisi aikaisemman päätöksensä organisaatiomuutoksesta ja siten luopuisi tältä osin työnjohto-oikeudestaan. KoHo on laiminlyönyt valvontavelvollisuutensa, kun se ei edelleenkään ole ryhtynyt asiassa valvontatoimenpiteisiin.

Työtuomioistuin otti hyvityssakon määrää korottavana seikkana huomioon sen, että työtaistelutoimenpiteet ovat jatkuneet työtuomioistuimen samassa asiassa antamasta, työtaistelutoimet lainvastaisiksi toteavasta tuomiosta huolimatta. Tuomio on linjassa aikaisemman oikeuskäytännön kanssa.

KT tuomitsee järjestöjen lainvastaisen menettelyn ja siitä ilmenevän piittaamattomuuden työrauhajärjestelmää kohtaan. KT vaatii järjestöjä lopettamaan laittoman työtaistelun välittömästi.


Lisätietoja: 

työmarkkinalakimies Emma Stavén, puh. 050 452 3264
neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, puh. 050 357 4233

 

 

 

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs