Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Tehylle ei kelpaa paikka kunta-alan pääsopimuspöydässä

Tehylle ei kelpaa paikka kunta-alan pääsopimuspöydässä

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2011 klo 14:09
Julkaisija: KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt Kunta-alan unioni, JUKO, KTN ja TNJ pitävät valitettavana, ettei Tehylle kelvannut paikka kunta-alan sopimuspöydissä. Mukaan tulo olisi selkeyttänyt Tehyn asemaa myös paikallisissa neuvotteluissa.

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat tarjonneet viime keväästä alkaen Tehylle useita eri mahdollisuuksia tulla mukaan käynnissä oleviin kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluihin.

KT ja pääsopijajärjestöt hyväksyivät sopimuksen, jolla Tehy olisi tullut heti neuvottelupöytään ja jossa olisi sovittu uuden neuvottelu- ja pääsopijajärjestön perustamisesta 31.5.2012 mennessä. Tehy yksin kaatoi tätä koskevan sopimusehdotuksen. Uudesta pääsopijajärjestöstä olisi tullut kunnallisessa pääsopimuksessa tarkoitettu neuvottelu- ja sopijaosapuoli, jolla olisi ollut oikeus neuvotella ja sopia kunta-alan virka- ja työehtosopimuksista. Uuden neuvottelujärjestön myötä Tehy olisi varmistanut itselleen kaksi paikkaa kunta-alan pääneuvotteluryhmään ja säilyttänyt järjestöllä oikeuden omiin luottamusmiehiin. Näin Tehy olisi palannut kunta-alan neuvottelupöytiin. Tämä ei Tehylle kelvannut, vaikka se on samassa neuvottelujärjestössä muiden liittojen kanssa monilla yksityissektorin sopimusaloilla.

Kunta-alan ammattijärjestöjen neuvottelu- ja sopimusoikeudet sekä pääsopijajärjestöjen kokoonpano perustuvat kunnalliseen pääsopimukseen, joka on luonteeltaan virka- ja työehtosopimus. Tehy ei ole voimassa olevan pääsopimuksen mukaan neuvottelu- ja sopijaosapuoli, koska se on omilla päätöksillään irtautunut pääsopimuksesta vuonna 2007 kunnallisen sopimus- ja neuvottelujärjestelmän ulkopuolelle.

Parhaillaan ovat käynnissä neuvottelut kunta-alan virka- ja työehtosopimuksista, joista KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt neuvottelevat työmarkkinakeskusjärjestöjen raamisopimuksen pohjalta. Neuvotteluja jatketaan niin, että tavoitteena on saada aikaan neuvottelutulos raamisopimuksen aikataulun mukaisesti. Tehy ei näissä neuvotteluissa ole mukana.

Lisätietoja:  

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, p. 040 547 7710, KT Kuntatyönantajat
puheenjohtaja Jarkko Eloranta (JHL), p. 0400 912 399, Kunta-alan unioni
puheenjohtaja Maija Pihlajamäki (Jyty), p. 0400 537 756, Kunta-alan unioni
puheenjohtaja Olli Luukkainen, p. 0500 652 872, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO
puheenjohtaja Keijo Houhala, p. 0400 55 11 75, Tekniikka ja Terveys KTN
puheenjohtaja Juhani Palomäki, p. 044 56 92 634, Toimihenkilöiden neuvottelujärjestö TNJ

www.kuntatyonantajat.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs