Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Tapahtumakutsu: EU-vaalipaneeli 4.12.2013

NYTKIS ry

Tapahtumakutsu: EU-vaalipaneeli 4.12.2013

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2013 klo 16:14
Julkaisija: NYTKIS ry

Onko EU miesten leikkikenttä? – Mihin naisehdokkaita ja tasa-arvoteemoja tarvitaan?

Nytkis ry:n EU-vaalipaneeli 4.12.2013 klo 17-19 Eurooppasalissa, Malminkatu 16

Euroopan Unionissa valta on miehillä. Alle 35 % tämänhetkisistä europarlamentaarikoista on naisia, ja yhteensä 28 komissaarista naisia on vain kahdeksan.

Mihin EU on menossa näissä vaaleissa ja mille paikoille naisten tulisi päästä? Mitkä ovat EU:n ajankohtaisimmat tasa-arvokysymykset? Haastamme eduskuntapuolueiden EU-vaaliehdokkaat keskustelemaan näistä teemoista sekä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisesta Istanbulin sopimuksesta, jonka Suomi on ratifioimassa vuonna 2014.

Panelisteina ovat Christina Gestrin (RKP), Laura Huhtasaari (PS), Sirpa Kauppinen (Vihr.), Ann-Mari Kemell (Kesk.), Laura Peuhkuri (KD), Sirpa Pietikäinen (Kok.), Nasima Razmyar (SDP) ja Eila Tiainen (Vas.).


Lisäksi dosentti, akatemiatutkija Johanna Kantola ja OTT Merja Pentikäinen esittävät asiantuntijapuheenvuorot paneelin teemoista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tule kuulemaan, mitä kullakin puolueella on sanottavanaan tasa-arvokysymyksistä ja selvittämään, onko EU miesten leikkikenttä!Tilaisuuden Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/610344969024211/?ref_dashboard_filter=upcoming


http://paritydemocracy.eu/

Naisjärjestöt yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on yhteiskunnallinen järjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen keskusliitto ry ja Suomen Naistutkimuksen Seura ry.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs