Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » TAMK ottaa käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville tutkinto-opiskelijoille

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMK ottaa käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville tutkinto-opiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2016 klo 15:22
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu


Tampereen ammattikorkeakoulu (Tampere University of Applied Sciences) on tehnyt päätöksen lukuvuosimaksujen käyttöönotosta. Lukuvuosimaksua aletaan periä EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta tutkinto-opiskelijoilta, jotka aloittavat opintonsa TAMKissa syksyllä 2017.

Koulutusalojen mukaisen hinnoittelun sijaan TAMK on valinnut lukuvuosimaksujensa pohjaksi tutkintotasoihin perustuvan kustannusrakenteen. Lähtökohtaisesti lukuvuosi TAMKissa maksaa bachelor- eli AMK-tasolla 9800 euroa ja master- eli YAMK-tasolla 10 800 euroa.

Lukuvuosimaksut otetaan käyttöön 1.1.2016 voimaan tulleen ammattikorkeakoululain mukaisesti. Se velvoittaa kaikkia ammattikorkeakouluja maksujen perimiseen 1.8.2017 tai sen jälkeen aloittavilta EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta tutkinto-opiskelijoilta.

Laki edellyttää ammattikorkeakouluilta myös apurahajärjestelmän käyttöönottoa. Tätä valmistellaan TAMKissa ennen syksyllä 2017 alkavien koulutusten hakuajan alkamista. Samassa yhteydessä harkitaan maksuihin liittyviä mahdollisia alennuksia, jos huomattava osa lukuvuodesta toteutuu muualla kuin TAMKissa, esimerkiksi harjoitteluna tai työelämään sijoittuvina verkko-opintoina opiskelijan omassa kotimaassa.

– Olemme nyt aidosti mittauttamassa Suomen koulutusjärjestelmän mainetta ja koulutuksemme hinta-laatusuhdetta maailmalla. Tampereella ja TAMKissa on monta vetovoimatekijää, kuten modernit oppimisympäristöt, pedagoginen osaaminen ja ainutlaatuinen yhteistyö korkeakoulujen kesken, toteaa Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Markku Lahtinen.

TAMKin englanninkielinen tutkintokoulutustarjonta syksylle 2017 julkistetaan syksyllä 2016.

 

Lisätietoa:
Tampereen ammattikorkeakoulu
Markku Lahtinen, rehtori, toimitusjohtaja, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs