Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SYL keräsi tietoa eläkenäkemyksistä - katso päättäjien vastaukset

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

SYL keräsi tietoa eläkenäkemyksistä - katso päättäjien vastaukset

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2013 klo 16:25
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 9.12.2013

Työmarkkinajärjestöt ovat aloittamassa neuvottelut suurista työelämän ja eläkepolitiikan kysymyksistä. Suomen ylioppilaskuntien liitto on nostanut sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden esiin erityisesti eläkeratkaisua neuvoteltaessa. Päättäjien on tuotava eläkejärjestelmän kehittämisen keinot rohkeammin keskusteluun.

SYL kysyi päättäjiltä, mitä mieltä he ovat yhdeksästä SYL:n eläkepoliittisesta tavoitteesta. Päättäjilltä kysyttiin kantaa muun muassa eläkeiän ja eläkemaksujen nostamiseen, työkyvyttömyyseläkkeiden vähentämiseen ja eläkeiän sitomiseen elinajanodotteeseen. Vastaukset saatiin kaikilta työmarkkinajärjestöiltä, useimmilta puolueilta ja monilta poliittisilta opiskelijajärjestöiltä. Kyselyn tarkoitus ei ole erotella vastaajia, vaan nostaa sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta tukevat keinot esiin. Vastaukset vaihtelivat melko paljon. Suurinta tukea nautti työkyvyttömyyseläkkeiden vähentäminen, kun taas esimerkiksi eläkeikää koskevat kysymykset olivat kiistanalaisempia.

Kyselyn tulokset löytyvät osoitteesta http://www.syl.fi/materiaalit/elakkeet/.

SYL toivoo, että nuoret ja tulevat sukupolvet otetaan huomioon eläkeratkaisua neuvoteltaessa.

“Eläke- ja työurapaketin on oltava oikeudenmukainen kaikille sukupolville”, kommentoi SYL:n hallituksen työelämävastaava Joel Kuuva.


Kyselyt ja lisätiedot:

Joel Kuuva, SYL:n hallituksen jäsen (työelämäasiat), p. 044 906 5002
etunimi.sukunimi@syl.fi

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs