Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Suomen luonnonsuojeluliitto kutsuu tulevan hallituksen luontotalkoisiin

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto kutsuu tulevan hallituksen luontotalkoisiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2011 klo 12:20
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

 

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää tulevia vaaleja äärimmäisen tärkeinä luonnonsuojelun kannalta. Vaaleissa ja tulevassa hallitusohjelmassa ratkaistaan, säilyykö Suomi luontomaana. Ilmastonmuutoksen rajoittamisessa ja kuudennen sukupuuttoaallon pysäyttämisessä seuraavat vuodet ovat ratkaisevia.

Lohjan Sammatissa viikonloppuna kokoontunut Luonnonsuojeluliiton liittovaltuusto kutsuu Suomen tulevan hallituksen luontotalkoisiin. Jotta Suomi säilyy luontomaana, hallituksen on Luonnonsuojeluliiton mielestä sitouduttava seuraaviin tavoitteisiin:

Puhtaat ja vapaana virtaavat vedet: Jokien, järvien ja rannikkovesien ravinnekuormaa on vähennettävä nopeasti.  Vaelluskalat on saatava takaisin jokiin, eikä suuria tekoallashankkeita pidä toteuttaa.

Kestävä energia: Turve on korvattava puulla, muulla uusiutuvalla energialla ja energiansäästöllä. Uusia ydinvoimaloita ei tule rakentaa eikä ottaa käyttöön. Vanhan hiili- ja ydinvoiman hallitulle poistamiselle on laadittava selkeä aikataulu. Energiankulutuksen kasvu on pysäytettävä.

Tehokas ympäristöhallinto: Ympäristöministeriö on säilytettävä itsenäisenä ja luonnonsuojelualueisiin on satsattava määrätietoisesti.

Luonnonsuojeluliitto vastustaa esityksiä luonnonvaraministeriön perustamisesta. Se merkitsi Venäjällä ympäristöhallinnon alasajoa.

Suomi voi nousta taloudelliseen ja sosiaaliseen kukoistukseen vain olemalla luontoa kunnioittava maa, toteaa Luonnonsuojeluliiton valtuusto.

Suomen tärkein valtti on puhdas luonto ja myönteinen suhtautuminen luontoon, kuten maabrändityöryhmän tuore raportti korostaa.

Valtuusto muistuttaa, että äänestäjillä on vielä viikko aikaa vaikuttaa äänestämällä luontomyönteisiä ehdokkaita eduskuntaan.

Lisätietoja:

- hallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava, puhelin 050 560 2113

- valtuuston puheenjohtaja Tuire Laurinolli, puhelin 0400 696 484

- internet http://www.sll.fi/vaalit

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs