Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » STY: Kokoomuksen tuulivoimatavoite hyvin vaatimaton

Suomen Tuulivoimayhdistys ry

STY: Kokoomuksen tuulivoimatavoite hyvin vaatimaton

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 12:03
Julkaisija: Suomen Tuulivoimayhdistys ry

Kokoomus julkaisi tänään energiavisionsa, jossa esitellään puolueen energiapoliittisia linjauksia vuoteen 2030 asti. Kokoomuksen tavoitteena on, että vuonna 2030 tuulivoimalla tuotetaan 10 TWh sähköä. Luku on linjassa muiden puolueiden aiemmin esittämien tavoitteiden kanssa. Suomen tuulivoimayhdistyksen (STY) mukaan luku on hyvin vaatimaton.

“Suomessa on hyvät mahdollisuudet lisätä tuulivoimatuotantoa paljon enemmän kuin puolueiden ohjelmissa esitetään. Tavoitteesta suurin osa toteutuu joka tapauksessa nykyisen syöttötariffin avulla jo ennen vuotta 2020. Tulevaa kehitystä pitäisi suunnata selvästi määrätietoisemmin. Esimerkiksi Ruotsissa tuulivoiman osuudeksi ennustetaan 20 TWh:n vuosituotantoa jo vuonna 2020. Saksassa rakennettiin pelkästään viime vuonna tuulivoimaa noin 14 TWh:n tuotannon edestä”, STY:n toiminnanjohtaja Anni Mikkonen vertaa.

Uusiutuvan energian nopea lisääminen on ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta välttämätöntä. “Olettaisin, että ilmastohyötyjen lisäksi puolueet ovat kiinnostuneita myös tuulivoiman työllisyysvaikutuksista. Tuulivoima-ala työllistää Suomessa tällä hetkellä jo tuhansia ihmisiä, ja työntekijöitä palkataan jatkuvasti lisää. Mikäli haluamme pitää nämä työpaikat, nyt esitetyt tavoitteet eivät yksinkertaisesti riitä”, Mikkonen summaa.

Lisätietoja:

Anni Mikkonen
Toiminnanjohtaja
Suomen Tuulivoimayhdistys ry
+358 40 771 6114

Tuulivoima - Puhdasta, turvallista, suomalaista.

Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY) on tuulivoima-alan edunvalvontajärjestö, joka kokoaa yhteen tuulivoima-alasta kiinnostuneita yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita tahoja. Vuonna 1988 perustettu yhdistys jakaa tietoa, ja tukee tuulivoima-alan kehitystä ja toimintaa Suomessa. STY:llä on yli 170 yritysjäsentä ja noin 200 henkilöjäsentä, joiden yhteinen tahtotila on edistää tuulivoimarakentamista. Yritysjäsenet edustavat lukuisia eri toimialoja.

STY:n verkkosivut

STY:n aineistopankki

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs