Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Stockmann teettää talkootöitä Hulluilla Päivillä – tämä on viimeinen pisara

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Stockmann teettää talkootöitä Hulluilla Päivillä – tämä on viimeinen pisara

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 09:29
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Tampereen Stockmann on etsinyt urheiluseuroista talkootyöntekijöitä kevään Hulluille Päiville. Palvelualojen ammattiliitto PAMin Häme-Pirkanmaan aluepäällikkö Niina Koivuniemi tuomitsee täysin yrityksen toiminnan.

- Tämä oli viimeinen pisara ja moraalinen rike työntekijöitä kohtaan.

Stockmann on käynyt useita yt-neuvotteluja viimeisten kahden vuoden aikana. Koivuniemen mukaan yhtiö on rikkonut lakia ainakin kahdella tavalla.

- Osa-aikaisia on palkattu kaiken aikaa lisää, eikä annettu lisätunteja jo talossa oleville työntekijöille. Lisäksi Stockmann on lomauttanut työntekijöitään, mutta palkannut samaan aikaan uusia. Kaiken huipuksi töitä halutaan nyt teettää talkoolaisilla. Tämä on täysin käsittämätöntä.

Jos työntekijä ei halua riitauttaa asiaa omalla nimellään, ei liitto voi viedä sitä tällä hetkellä eteenpäin. Siksi Koivuniemi pitääkin tärkeänä, että ammattiliitoille saataisiin joukkokanneoikeus.

- Ei voi olla niin, että yritys voi toistamiseen rikkoa määräyksiä ja kyykyttää työntekijöitä ilman seurauksia. Samaan aikaan johto nostaa huippupalkkioita. Lakien tai työehtosopimuksen rikkominen olisi viimein kriminalisoitava, Koivuniemi päättää.

PAMin Häme-Pirkanmaan aluetoimisto järjestää vaalipaneelin perjantaina 20.3. kello 9.00–11.00 Tampereen Koskikeskuksen Café Linkosuolla.

Lisätietoa:
Niina Koivuniemi, aluepäällikkö, 050 592 2493

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs