Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SONKs ordförande Anette Karlsson ställer upp i riksdagsvalet

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

SONKs ordförande Anette Karlsson ställer upp i riksdagsvalet

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.06.2014 kl. 10:19
Utgivare: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Socialdemokratiska Studerande - SONK rf:s ordförande Anette Karlsson kandiderar i kommande riksdagsval. Som kandidat vill Karlsson lyfta fram den sociala, ekonomiska och ekologiska hållbarheten. Den Nordiska välfärsstaten fungerar som en stege, längs vilken alla har en möjlighet att kliva uppåt.

- Vi bör skapa ett stabilt socialt, ekonomiskt och ekologiskt paraply, under vilket vi jämlikt kan utveckla alla tre delområden. Den finländska välfärdsstaten baserar sig på en bred skattebas, hög sysselsättningsgrad samt universal och offentlig service av god kvalitet, och så bör det vara också i framtiden, framhäver Karlsson.

Anette Karlsson är 26 år, bosatt i Vanda och studerar sista året inom sociala området i yrkeshögskolan Laurea. Hon är född och uppvuxen i Östra Nyland, i Liljendal, nuvarande Lovisa. Hon fungerar för tillfället bl.a. som ordförande för SONK och är medlem i FSD:s styrelse samt i bildningsnämnden i Vanda.

- Ett gott liv bygger på en trygg barndom, och enligt min mening skall alla barn ha rätt till en avgiftsfri och kvalitativ dagvård och förskola. Arbetslivet har förändrats och obestämda arbetsförhållanden finns allt mera. Därför bör det grundas en nationell semesterbank, som garanterar arbetstagaren en semester oberoende av arbetsplatsbyte. Det bör också satsas på den gröna trafiken. En tågbana för persontrafik måste byggas från Helsingfors till Kotka längs Östra Nylands kust, anser Karlsson.

Karlsson är nominerad som riksdagsvalskandidat av Finlands svenska socialdemokraters FSD:s fullmäktige. Karlssons partiavdelning är Vanda svenska socialdemokrater r.f. Riksdagsvalet är den 19 april 2015.

Tilläggsinformation:

Anette Karlsson

 

Socialdemokratiska Studerande - SONK rf. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs