Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SGGF 2015: Vaalipaneelin teemoina liikunta, hyvinvointi, terveys ja alan rahoitus

Tampereen Messut

SGGF 2015: Vaalipaneelin teemoina liikunta, hyvinvointi, terveys ja alan rahoitus

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 08:43
Julkaisija: Tampereen Messut

SUURTAPAHTUMA TUO LIIKUNNAN AMMATTILAISET TAMPEREELLE

Pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin ammattitapahtuma SGGF 2015 kokoaa yhteen alan neljät messut sekä valtakunnalliset KKI-Päivät. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 18.–19.3.2015 järjestettävässä suurtapahtumassa on liki 130 näytteilleasettajaa. Asiantuntijaseminaarien ja lajiesittelyjen lisäksi ohjelmassa on Vaalipaneeli, jossa kansanedustajaehdokkaiden johdolla nostetaan esille liikunnan ja hyvinvoinnin tärkeitä kysymyksiä. Messut avaa Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen. Avajaisissa palkitaan Vuoden Liikuntapaikka 2015.

SGGF 2015 ja KKI-Päivät kokoavat liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset kahdeksi päiväksi Tampereelle kouluttautumaan, tutustumaan uutuuksiin ja verkostoitumaan. Tapahtuman Made to move -slogan korostaa, että ihminen on tehty liikkumaan ja liikuntapaikkoja rakennetaan aktiivista liikkumista varten kaikkien iloksi.

Messujen Sporttikylässä järjestetään keskiviikkona 18.3. Vaalipaneeli, jossa keskustelemassa ovat Marko Asell (SDP), Silja Borgarsdóttir Sandelin (RKP), Tiina Elovaara (PS), Annukka Isomaa (Vas.), Pauli Kiuru (Kok.), Riitta Kuismanen (KD), Jouni Ovaska (Kesk.) ja Juhana Suoniemi (Vihr.). Paneelin juontajina nähdään UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja Yle Urheilun toimittaja Riikka Smolander.

– Vaalipaneelissa pureudutaan muun muassa siihen, miksi liikunta ei ole ennaltaehkäisevän terveystyön virallinen osa ja miten sosiaali- ja terveysuudistus takaa tasa-arvoisen palvelujen saatavuuden. Lisäksi kuullaan eduskuntavaaliehdokkaiden ajatuksia siitä, mureneeko liikunnan rahoitus säästöissä vai kaatuuko rahoitus arpajaislakeihin sekä kuinka liikuntapaikkojen ylläpitoon ja kunnostukseen tarvittavat resurssit turvataan, kertoo toiminnanjohtaja Reijo Häyrinen Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry:stä.

Seminaariaiheina menestyksekäs liikuntabisnes sekä lasten ja nuorten liikuntatottumukset

Messuilla järjestetään useita seminaareja, jotka käsittelevät muun muassa menestyksekästä personal trainer- ja kuntokeskustoimintaa, lasten ja nuorten liikuntatottumuksia sekä esteetöntä liikuntapaikka- ja viherrakentamista. Keskiviikkona 18.3. kuullaan ruotsalaisen Exceed Performance Ab:n koulutuspäällikön Jonas Lissjanisin ajatuksia personal trainer -bisneksestä otsikolla The Keys To a Successful PT business.

Torstain 19.3. NYT – lapset liikkeelle -seminaari käsittelee huolta lasten ja nuorten liikuntatottumuksista  sekä urheilua harrastavien lasten runsaasta yksipuolisesta harjoittelusta. Suomen Olympiakomitean vastaava lääkäri Harri Hakkarainen puhuu otsikolla Pommi tikittää… nyt huomio lapsiin ja nuoriin! Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori Mikko Julin puolestaan kysyy Liikkuvatko nuoret tarpeeksi ja mistä sen tietää miten paljon ne liikkuvat? Lisäksi OMT Merja Soanjärvi valottaa käytännön esimerkein, miten huomioida lasten ja nuorten harjoittelua. Tarkempaa tietoa messujen ohjelmasta: www.sggf.fi (Ohjelma)

Lajidemoissa kendo, parkour, skeittaus ja Street Workout – tekojääradalla taitoluistelua

SGGF-messut esittelevät kattavasti liikuntatrendejä vuodelle 2015. Suomen Liikunnan Ammattilaisten SLA ry:n toteuttamassa Sporttikylässä nähdään paljon erilaisia tietoiskuja ja lajiesittelyjä. Tampereen kendoklubi Fudo Kamae esittelee vanhaan japanilaiseen miekkailutaitoon perustuvaa kamppailu- ja urheilulajia kendoa. Parkouriin tutustuttaa puolestaan Parkour Akatemian ammattilaiset näyttävissä lajinäytöksissä. Lisäksi Finture Oy:n Street Unit -skeittialueella järjestetään Suomen Rullalautaliiton ja Kaarikoirien Skeittisessarit & Best Trick -kisat. Street Workout -alueella pääsee kokeilemaan ohjatusti Street Workout -liikkeitä ja voi osallistua leuanvetokilpailuun. Messuille rakentuvalla tekojääradalla on taitoluistelunäytöksiä ja yleisölle on luvassa maalintekokisat. Lisäksi Suomen Salibandyliitto esittelee toimintaansa.

Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessut SGGF 2015 on uusi kattonimi neljälle tunnetulle liikunta-alan messutapahtumalle. Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec -tapahtumakokonaisuutta ovat Tampereen Messut Oy:n kanssa toteuttamassa muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry ja Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry.

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi
Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs