Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SEY ja Animalia avasivat Eläinsuojeluvaalit 2015 –vaalikampanjan - kampanjan tavoitteena edistyksellinen eläinsuojelulaki

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEY ja Animalia avasivat Eläinsuojeluvaalit 2015 –vaalikampanjan - kampanjan tavoitteena edistyksellinen eläinsuojelulaki

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 10:56
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ja Eläinsuojeluliitto Animalia avasivat eilen yhteisen eduskuntavaalikampanjansa sekä sitä tukevan Eläinpoliittisen vaalikoneen. Kampanjan päätavoitteena on eläinsuojelulain uudistaminen seuraavalla hallituskaudella.

Suomalainen eläinsuojelulainsäädäntö kaipaa pikaisesti parannuksia. Nykyisessä eläinsuojelulainsäädännössämme on paljon puutteita ja se on esimerkiksi selkeästi jäljessä paitsi muita Pohjoismaita, myös yhä enemmän muita EU-maita.

- Nykyinen eläinsuojelulaki on säädetty vuonna 1996 ja se on auttamattomasti ajastaan jäljessä. Lain oli tarkoitus uudistua jo tällä hallituskaudella, mutta sen valmisteluun varatut resurssit olivat täysin riittämättömät. Aikataulu viivästyi siksi pahasti, SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli sanoo.

- Tavoitteenamme on, että uudistettu eläinsuojelulaki saadaan uuden eduskunnan hyväksyttäväksi jo vaalikauden alkupuoliskolla, mutta huolella valmisteltuna, Pulli korostaa.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa valittavat edustajat ratkaisevat, miten eläimiä saa kohdella Suomessa seuraavien vuosikymmenten ajan.

- Äänestäjät ovat nyt ratkaisevassa asemassa: valitsevatko he eduskunnan, joka laatii jo syntyessään vanhentuneen lain, vai eduskunnan, joka luo modernin ja edistyksellisen lain, joka vie Suomen takaisin eläinsuojelullisesti edistyneimpien maiden joukkoon, Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara toteaa.

Järjestöjen avaama Eläinpoliittinen vaalikone auttaa äänestäjiä löytämään eläinsuojelumyönteiset puolueet sekä ehdokkaat. Vaalikone löytyy osoitteesta elainpolitiikka.fi.

Kampanjassaan eläinsuojelujärjestöt ovat myös kutsuneet kaikki ehdokkaat allekirjoittamaan Eläinsuojelulaki 2015 – sitoumuksen. Allekirjoittaneet sitoutuvat edistämään eläinsuojelulain uudistuksen viemistä kunnolla loppuun.

- Ehdokkaat sitoutuvat edistämään päätavoitteitamme uuteen eläinsuojelulakiin, esimerkiksi eläinten pitkäaikaista paikalleen kytkemisen kieltämistä, eläinten hyvinvoinnille haitallisen jalostuksen kieltämistä sekä turkistarhauskieltoa, Salla Tuomivaara listaa.

Eduskunnan Pikkuparlamentissa järjestetyssä kampanja-avauksessa kaikki puolueet kannattivat eläinsuojelulain kokonaisuudistuksen huolellista, mutta ripeää loppuunsaattamista. Muiden tavoitteiden kohdalla mielipiteet erosivat.

LISÄTIEDOT:

Vaalikampanjan ja vaalikoneen sivut: elainpolitiikka.fi

Lisätietoa SEYn tavoitteista eläinsuojelulain uudistuksessa: www.elainsuojelulaki.fi

Kati Pulli, toiminnanjohtaja, SEY

050 371 2740 kati.pulli@sey.fi

Salla Tuomivaara, toiminnanjohtaja, Animalia

050 384 5072, salla.tuomivaara@animalia.fi

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs