Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP:n Väätäinen: Liikkuvan poliisin toiminta säilytettävä selkeänä kokonaisuutena

SDP-ALUEET

SDP:n Väätäinen: Liikkuvan poliisin toiminta säilytettävä selkeänä kokonaisuutena

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2012 klo 09:45
Julkaisija: SDP-ALUEET

TIEDOTE 2.11.2012
Julkaisuvapaa heti
 
 SDP:n Väätäinen: Liikkuvan poliisin toiminta säilytettävä selkeänä kokonaisuutena
 
Kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) pitää liikkuvan poliisin lakkauttamista koskevaa huolta oikeutettuna, ellei yksiköille luoda selkeää paikkaa poliisiuudistuksessa. ”Liikkuvan poliisin johtamisen on tapahduttava mahdollisimman vähin välikäsin. Toiminta on säilytettävä selkeänä uudessa poliisikokonaisuudessa”, Väätäinen vaatii. Väätäinen tutustui Iisalmen liikkuvan poliisin toimintaan 1.11.
 
”On edesvastuutonta, jos vuosikymmenien aikana hankittu osaaminen ja toiminta häviää tai muuttuu satunnaiseksi harimoinniksi”, Väätäinen varoittaa.
 
Liikkuvan poliisin työ vaatii oman erityisosaamisensa, joka pääosin hankitaan tien päällä työtä tehden ja kokeneempien poliisien opastamana. Liikenteen valvonnan yksi keskeinen tehtävä on onnettomuuksien ja rikosten ennaltaehkäisy.
 
”Kaikki virheellinen toiminta, joka pystytään poistamaan tieltä on omanlaisensa henkivakuutus kaikille tielläliikkujille.”
 
”Liikkuvan poliisin työ on ympäri Suomen ollut varsin tasalaatuista, jolloin voi sanoa, että kansalaiset ovat olleet yhdenvertaisen palvelun kohteena. Jatkossakin liikennevalvontaa on tehtävä koko maassa ja erityisesti raskaan liikenteen valvontaa on pystyttävä suorittamaan vähintään nykyisellä tasolla”, Väätäinen huomauttaa.
 
”Ihmisten liikennekäyttäytymiseen on syytä puuttua monin eri tavoin. Ajokäyttäytyminen, ylinopeudet, liikennesääntöjen noudattaminen ja erityisesti raskaan liikenteen valvonta kaikki työllistävät poliisia.”
 
”Poliisin toiminnan uudistamista tulee valvoa ja tarkastella erityisesti koko maan ja kaikkien kansalaisten oikeudenmukaisuuden toteutumisen näkökulmasta.”
 
Lisätietoja: kansanedustaja Tuula Väätäinen 050 511 3018
Kuvia lehdistökäyttöön: http://www.tuulavaatainen.fi/albumi/lehdistolle/

SDP

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs