Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP:n Timo Harakan viesti Timo Soinille: “Älä ota heiltä, joiden on pakko maksaa, ota heiltä, joilla on varaa maksaa”

SDP Tiedotus

SDP:n Timo Harakan viesti Timo Soinille: “Älä ota heiltä, joiden on pakko maksaa, ota heiltä, joilla on varaa maksaa”

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2015 klo 14:45
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

Jos myös varakkaat halutaan mukaan talkoisiin, varakkuutta on verotettava lisää. Kyse on tahdosta ja tasa-arvosta, sanoo SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan verojaoston tuleva jäsen Timo Harakka.


Harakka kommentoi ulkoministeri Timo Soinin (ps.) haastattelua tämän päivän Helsingin Sanomissa, jossa Soini “väläytti” sittenkin puuttumista myös pääomaverotukseen. SDP:n mielestä hallitusohjelman muutos on kannatettava.

SDP esitti jo ennen vaaleja, että eläkeläisiin ja lapsiperheisiin kohdistuvien leikkausten sijasta korkeimpien pääomatulojen verotus nostetaan 33 prosentista 35 prosenttiin.
 

“Kaima, jos enää muistat köyhiä, niin älä ota heiltä, joiden on pakko maksaa, vaan ota heiltä, joilla on varaa maksaa”, Timo Harakka kannustaa.
 

Varakkuutta verotetaan EU-keskiarvoa vähemmän


Porvarihallitus ei ole esittänyt yhtään uutta keinoa, jolla varakas väki osallistuisi talouden sopeutuksiin. Sen sijaan perintöjen verotusta alennetaan lisää 40 miljardia ja uusi yrittäjävähennys syö valtion varoja 130 miljardilla eurolla.


“Se on tulonsiirto tarvitsevilta niille, jotka eivät tarvitse”, Harakka summaa hallituksen aikeet.

 
“Tilastovertailun* mukaan Suomi verottaa pääomia selvästi hellemmin kuin muut Euroopan maat. Jotta pääsisimme edes EU:n keskiarvoon, hallitus voisi lisätä varakkuuden verottamista peräti 5,5 miljardilla eurolla – sen sijaan, että kansakunnan tulevaisuus vaarannetaan  varhaiskasvatuksen ja koulutuksen jättileikkauksilla.”


Tasaisempi taakanjako edistää talouskasvua


Varakkuus ja yrittäminen eivät ole sama asia, kuten hallitus väittää. Esimerkiksi kalleimpien kiinteistöjen veronkorotus ei vie euroakaan yrittäjyydeltä, jota SDP tahtoo edistää voimakkaasti. 

“Nykyisellään hallituksen ohjelma lisää tuloeroja merkittävästi. Sekä leikkaukset että tuloerojen kasvu heikentävät talouskasvua.** Siksi tasaisempi taakanjako edistäisi suoraan myös kasvua ja työllisyyttä”, Harakka toteaa.

 

 

Lisätiedot: Timo Harakka, 050 386 9292

 

http://tietotrenditblogi.stat.fi/paaomaverojen-osuus-on-suomessa-eu-keskiarvoa-pienempi/
http://www.oecd.org/els/soc/Focus-Inequality-and-Growth-2014.pdf

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs