Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP:n Taavitsainen: Leikkauspolitiikka heikentää sisäistä turvallisuutta

SDP Tiedotus

SDP:n Taavitsainen: Leikkauspolitiikka heikentää sisäistä turvallisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 15:59
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

Eduskunnassa keskustellaan tänään valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selonteosta. SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsaisen mukaan puhuttaessa sisäisestä turvallisuudesta, puhutaan ihmisten arjesta ja kansalaisyhteiskunnan toimivuudesta.

- Yhteiskuntarauha muodostuu siitä, että kansalainen voi luottaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuuteen ja tyytymättömyys kanavoituu vaaleissa, ei radikaaleina väkivaltaisina tekoina, kuten on tapahtunut Välimeren toisella puolella, jossa yhteiskuntien levottomuuksia ruokkii nuorisotyöttömyys, koulutuksen ja terveydenhuollon puute, eriarvoisuus ja korruptio. Viha muhii ja kasvaa, jos kansalaisilla ei ole ihmisoikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia, eikä tulevaisuuden toivoa. Tällöin ei millään ole enää mitään väliä, Taavitsainen sanoo.

Taavitsaisen mukaan Suomessakaan ei voi pitää sisäistä turvallisuutta itsestäänselvyytenä, vaan siitä on huolehdittava kansalaisyhteiskuntaa ja pohjoismaista hyvinvointivaltiota vahvistaen.

- Huoli kansalaisten jakautumisesta ja sisäisestä turvallisuudesta tulisi olla myös rikkaiden huolena. Varoittava esimerkki on Yhdysvallat, jossa hyvätuloiset ovat joutuneet aitaamaan asuinalueita ja vartijat partioivat yötä päivää. Rikkaat ovat kuin häkissä olevia lintuja. Turvatoimet on tehty, jotta köyhät eivät tule ryöväämään varakkaiden jääkaappeja. Tällainen ei ole onnellista elämää kenellekään, sanoo Taavitsainen. 

- On parempi, että olemme kaikki tavallisia, keskivertosuomalaisia kuin että jakaudumme äärilaidoille.

Taavitsaisen mukaan hallituksen tulisi lähestyä tavallisten ihmisten hätää ja tehdä esityksiä, jotka lisäävät yhteiskunnan yhteenkuuluvuutta ja pienentävät eriarvoistumiskehitystä liittyen nuoriin, työllisyyteen, koulutukseen, asumiseen, peruspalveluihin ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen.

- Valitettavasti minulla on tunne, että Juha Sipilän (kesk) porvarihallituksen jäljiltä Suomessa tulee olemaan yhä enemmän ihmisraunioita, köyhiä, sorrettuja ja yhteiskunnan ulkoreunoille jääneitä. Vaikuttaa sille, ettei Sipilän hallitus halua samaistua tavallisen ihmisen asemaan ja kantaa huolta oikeudenmukaisuuden toteutumisesta ja riittävästä toimeentulosta. Tämä heikentää sisäistä turvallisuuttamme, Taavitsainen toteaa. 

- Hallituksen pitäisi markkinahurmoksensa sijaan avata aistinsa köyhyyden, työttömyyden, yksinäisyyden, sairastamisen ja kaikenlaisten elämän kipujen kuulemiselle, päättää Taavitsainen.

 

Lisätietoja:

Satu Taavitsainen, 0440-905546

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs