Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Sdp:n Ojala-Niemelä: Hallituspuolueiden lappilaiset edustajat "ryhmän ohjauksessa" synnytyssairaala-asiassa

SDP Tiedotus

Sdp:n Ojala-Niemelä: Hallituspuolueiden lappilaiset edustajat "ryhmän ohjauksessa" synnytyssairaala-asiassa

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2015 klo 15:37
Julkaisija: SDP Tiedotus

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä kummeksuu Lapin hallituspuolueiden kansanedustajien poukkoilevaa äänestyskäyttäytymistä pieniä synnytyssairaaloja puoltavassa kansalaisaloitteessa. Viime viikon perjantain äänestyksessä keskustan kansanedustajat Kärnä ja Kulmuni äänestivät aloitteen puolesta, mutta nyt hekin olivat Lohen ja Maijalan tavoin "ryhmän ohjauksessa" ja äänestivät aloitetta vastaan. Aloitetta puolsivat Lapin edustajista Ojala-Niemelä (sd.) ja Mustajärvi (vas.)

Eduskunta äänesti tänään 2.12. lausumasta, joka kuuluu:"Eduskunta edellyttää, että hallitus muuttaa sosiaali-ja terveysministeriön kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä annettua asetusta niin, että noin 1000 synnytyksen lukumäärää vuodessa koskeva vaatimus kumotaan."

Länsi-Pohjan keskussairaalan osalta voidaan todeta, että se on Manner-Suomen toiseksi pienin synnytyssairaala. Tilastojen mukaan vuonna 2013 yhteensä 628 synnytystä. Sairaala on  kuitenkin hyvin varustautunut laadukkaiden synnytysten näkökulmasta, Ojala-Niemelä toteaa. Viime vaalikaudella laitoin hallituspuolueen edustajana itseni likoon poikkeusluvan puolesta ja ministeri Huovinen sen myönsikin Länsi-Pohjan keskussairaalalle. Nyt vähintä, mitä keskustan Lapin kansanedustajat ja ministeri Mäntylä, voivat tehdä on ajaa jatkolupa poikkeusluvalle, jotta synnytykset Länsi-Pohjan keskussairaalassa jatkuvat. Tosin perussuomalaisten ministeri Hanna Mäntylä äänesti kansalaisaloitetta vastaan.

Länsi-Pohjan synnytyssairaalan jatko on erityisen tärkeä, koska Pohjois-Suomen alueella matkat ovat pitkät. Oulun yliopistolliseen sairaalaan on Kemistä yli 100 kilometrin matka ja Rovaniemellekin matkaa kertyy satakunta kilometriä, Ojala-Niemelä toteaa. Koko maassa on turvattava laadukkaat synnytykset kaikille.

Lisätietoja:Johanna Ojala-Niemelä, puh.0505122663

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs