Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP:n Merja Mäkisalo-Ropponen: Raideliikennettä ei pidä lopettaa vaan kehittää

SDP Tiedotus

SDP:n Merja Mäkisalo-Ropponen: Raideliikennettä ei pidä lopettaa vaan kehittää

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2015 klo 12:13
Julkaisija: SDP Tiedotus

  

Kansanedustaja, Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen kiittelee hallitusta, että se otti vinkistä vaarin ja laittaa junavuorojen velvoiteliikenteeseen 5 miljoonaa euroa. Mäkisalo-Ropponen esitti velvoiteliikenteen lisäämistä yhdeksi vaihtoehdoksi junavuorojen lakkauttamisten välttämiseksi (Karjalainen 16.11).

 

- On hyvä, että opposition ääntä kuultiin. Ilman sosialidemokraattien aktiivista toimintaa hallitus ja keskustalainen liikenneministeri Berner olisivat kylmän viileästi lakkauttaneet junavuorot Joensuusta pohjoiseen ja länteen. Myös maakunnan eri toimijat ovat tehneet hartiavoimin töitä junavuorojen säilyttämiseksi, vaikka ministeri Berner on jääräpäisesti pyrkinyt pitämään lakkautuspäätöksistä kiinni. 

 

Mäkisalo-Ropponen toivoo, että velvoiteliikenteeseen lisättävällä 5 miljoonalla eurolla kyetään varmistamaan Pohjois-Karjalalle kaikkien nykyisten junavuorojen jatkuminen, koska ne ovat maakunnalle elintärkeitä. Yhtään junavuoroa ei ole varaa lopettaa. 

 

- Moni kysymys jää kuitenkin edelleen auki ja siksi emme voi vieläkään huokaista Pohjois-Karjalassa helpotuksesta. Tulevaisuus on auki ja tässä puhutaan todella isosta asiasta. Joensuun ja Varkauden välillä kulkee vuosittain 80 000 matkustajaa. Joensuun ja Lieksan välillä matkustajia on vuosittain 45 000 ja Lieksasta Nurmekseen 20 000.

 

- Lakkautuspäätösten sijaan nyt olisi syytä katsoa raideliikenteen kehittämisessä eteenpäin – ei taaksepäin - ja arvioida henkilöjunaliikenteen jatkamista Nurmeksesta Vuokatin kautta Kontiomäelle saakka. Näin yhdistyminen Savon-rataan sekä Oulu-Rovaniemi liikenteeseen tulisi mahdolliseksi ja avaisi näin valtavia mahdollisuuksia muun muassa matkailun saralla. Lisäksi sähköistyshankkeita Pieksämäki-Joensuu ja Iisalmi-Ylivieska on vietävä kiireesti eteenpäin.

 

Lisätietoja, 

Merja Mäkisalo-Ropponen 

0503579090

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs