Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP:n Maarit Feldt-Ranta kysyy ulkoministeri Soinin KSF Median boikotista

SDP Tiedotus

SDP:n Maarit Feldt-Ranta kysyy ulkoministeri Soinin KSF Median boikotista

Tiedote.
Julkaistu: 23.12.2015 klo 14:11
Julkaisija: SDP Tiedotus

Toimituksille tiedoksi SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan kirjallinen kysymys ulkoministeri Timo Soinin KSF Medialle asettamasta boikotista.

KIRJALLINEN KYSYMYS

Eduskunnan puhemiehelle

Ulkoministeri Timo Soini (PerS) ilmoitti Hufvudstadsbladetin (HBL) toimittajalle Perussuomalaisten tiedotustilaisuuden yhteydessä 21.12.2015, ettei hän anna puoluejohtajana eikä myöskään ulkoministerinä haastatteluja KSF Mediatalon sanomalehdille. Perusteluksi ministeri Soini ilmoitti sen, että haastatteluja ei tule niin kauan kun HBL julkaisee kolumneja, joiden kirjoittajat vihjaavat Soinin olevan rasisti.

Ministerit antavat viran vastaanottaessaan valaehtoisen vakuutuksen, jossa he lupaavat "toimia oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi."

Ministereitä koskee myös hallintolain tasapuolisuuden periaate, jonka mukaan viranomaisten on paitsi kohdeltava kansalaisia ja muita toimijoita tasapuolisesti, myös tiedotettava asioista tasapuolisesti. Avoimuutta ja sananvapautta vaalivassa yhteiskunnassa päättäjät eivät itse valitse mitä ja mitkä tiedotusvälineet raportoivat ja uutisoivat päättäjien toimista ja yhteiskunnallisista tapahtumista. 

Ulkoministeri Timo Soinin lausunto olla antamatta haastatteluja KSF Median tiedotusvälineille herättää kysymyksen, noudattaako hallitus ja sen jäsenet hyvästä hallinnosta ja tiedottamisen tasapuolisuudesta säätäviä lakeja, ministerinvalassa annettuja tasapuolisuuden ja puolueettomuuden vakuutuksia sekä yhteiskuntamme avoimuuden perusarvoja. 

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Miten hallitus aikoo turvata kansalaisten oikeudenmukaisen ja tasapuolisen tiedonsaannin? Miten hallitus turvaa tiedotusvälineiden yhdenvertaisen kohtelun? Miten hallitus edistää yhteiskuntamme avoimuutta ja vaalii sananvapautta? 

23.12.2015

Maarit Feldt-Ranta /sd

Maarit Feldt-Ranta
Kansanedustaja, riksdagsledamot, Member of Parliament (SDP)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs