Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP:n Huovinen: Maailman ja Euroopan myllerryksissä Suomen linjan oltava selkeä ja johdonmukainen

SDP Tiedotus

SDP:n Huovinen: Maailman ja Euroopan myllerryksissä Suomen linjan oltava selkeä ja johdonmukainen

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2016 klo 17:00
Julkaisija: SDP Tiedotus- Brexit-äänestyksen jälkeisissä tunnelmissa maanosamme vakaus ja turvallisuus ovat ykkösasioita. Maan hallituksen tulee toimia niin, että Suomen asema muuttuvissa tilanteissakin voidaan varmistaa. Tämä edellyttää, että viestimme on selkeä ja johdonmukainen, totesi Huovinen puhuessaan Laukaan Demareiden 110-vuotisjuhlassa lauantaina.

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Susanna Huovinen kummasteli hallituksen vastauksia eilisessä eduskunnan brexit-keskustelussa.

- Keskustelussa käytettiin erittäin hyviä puheenvuoroja. Jäin kuitenkin kaipaamaan hallituksen vastausta siihen, onko Suomen viesti Eurooppaan ollut riittävän selkeä. Ulkoministeri saa matkustaa yksityishenkilönä ja tavata ketä haluaa, mutta on kokonaan toinen juttu kertoa varapääministerin tittelillä isosti uutisoidussa haastattelussa, että Suomessa käydään äänekästä keskustelua Euroopan unionin jäsenyydestä. Tämänkö viestin hallitus halusi Eurooppaan antaa, kysyi Huovinen.

Huovinen totesi, että sosialidemokraattien kanta maailman ja Euroopan myllerryksiin on selvä.

- Meille on selvää, että Suomen paikka on Euroopan unionissa ja EU on maanosamme vakauden ja turvallisuuden kannalta aivan keskeinen. Samalla meille on selvää, että EU on kuin talo: aina on jotain korjattavaa. Meille on selvää myös, että emme voi missään olosuhteissa hyväksyä itsenäisen valtion osan miehittämistä. Meille on selvää, että Euroopan lähialueilla ja muualla ilmenevien kriisien ennakoiminen, rauhanvälitys ja kriisinhallinta eivät ole vain kaukaisissa maissa tehtävää työtä. Ne ovat toivottomuuden ja näköalattomuuden, globaalin köyhyyden ja eriarvoisuuden sekä epätasa-arvosta nousevan osattomuuden ja turvattomuuden ennaltaehkäisyä. Meille on selvää, että jokaisen turvapaikanhakijan tilanne on selvitettävä asianmukaisesti ja yksilöllisesti, ja turvaa tarvitseville apua on tarjottava, kuten meillekin on tarjottu, Huovinen totesi.


Susanna Huovinen kiitti Laukaan Demareita pitkästä ja monipuolisesta työstä ja toiminnasta työväenliikkeen hyväksi. Hän muistutti, että Laukaasta on tullut merkittävää osaamista niin oman maakunnan, valtakunnan kuin kansainvälisiinkin tehtäviin.  

- Sosialidemokratia on kiistatta ollut rakentamassa maamme ja maanosamme rauhaa, vakautta ja hyvinvointia. Tästä panoksesta saamme kaikki olla ylpeitä. Samaan aikaan on ymmärrettävä, ettei maailma tule valmiiksi itsekseen, ja siksi meidän on oltava edelleen rohkeita ja aloitteellisia yhteiskunnallisessa uudistustyössä, Huovinen kannusti.

Lisätiedot:               

Susanna Huovinen
050 511 3125

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs