Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP:n Huovinen kiittelee Pariisin ilmastosopua

SDP Tiedotus

SDP:n Huovinen kiittelee Pariisin ilmastosopua

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 15:16
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

Huovinen: Pallo on pelastettava tuleville sukupolville

 

Kansanedustaja Susanna Huovinen puhui tänään Eduskunnan keskustelussa Pariisin ilmastosopimuksesta. - Kyseessä on historiallinen sopimus, johon pääseminen on vaatinut pitkän polun ja ainakin yhden mahalaskun Kööpenhaminen kokouksessa, Huovinen totesi.

 

Huovisen mukaan kyse on myös laajemmasta kokonaisuudesta kuin ilmastopolitiikasta.

- Ilmastopolitiikalla on erittäin vahva linkki globaaliin kehityspolitiikkaan, köyhyyden ja eriarvoisuuden kitkemiseen, talouden ja työllisyyden kehitykseen, pakolaispolitiikkaan ja luonnon monimuotoisuuteen. Esimerkiksi ilmastosyistä johtuvan pakolaisuus voi olla joidenkin arvioiden mukaan vuonna 2050 jopa 250 miljoonaa ihmistä, mikäli ilmastomuutosta ei kyetä hillitsemään, Huovinen muistutti.

 

Pariisin sopimus antaa Suomellekin paljon mahdollisuuksia teknologian kehittämisessä, josta voi syntyä paljon uutta vientiä ja työtä. Nämä mahdollisuudet on nyt kyettävä hyödyntämään. Tämä ei kuitenkaan onnistu, jos tutkimuksemme ja innovaatiotoimintamme ei leikkausten takia pysy kansainvälisessä kehityksessä mukana, Huovinen painotti.

 

Susanna Huovisen mukaan pelkona kuitenkin on, että jollemme ole riittävän nopeita, aika käy maapallon kannalta vähiin. - Jos emme ole riittävän tehokkaita, uhkaavat ihmiskuntaa ja ilmastoa valitettavasti monet itseään ruokkivat noidankehät. Tällaista tulevaisuutta en ainakaan itse halua olla tuleville sukupolville selittämässä, Huovinen sanoi.

 

 

Lisätietoja:

Susanna Huovinen, 050 511 3125

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs