Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » SDP puoluevaltuusto Kuopiossa 24.-25.11.2012

SDP Tiedotus

SDP puoluevaltuusto Kuopiossa 24.-25.11.2012

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2012 klo 12:23
Julkaisija: SDP Tiedotus

SDP:n puoluevaltuuston kokous järjestetään 24.-25.11.2012 Kuopiossa. Valtuuston asialistalla on puolueen vuosisuunnitelmien lisäksi myös kesän puoluekokoukselta siirtyneen Eurooppa–ohjelman käsittely sekä osa puoluekokousaloitteista. Kokous on puoluevaltuustokauden ensimmäinen, valtuustoa johtaa kansanedustaja Pia Viitanen. Puoluevaltuuston kokoonpano on nuorentunut ja uudistunut merkittävästi aiempiin vuosiin verrattuna.

SDP:n ensi vuoden toimintasuunnitelman keskeinen linjaus on käynnistää pohdinta demokratian kehittämisestä sekä SDP:n suhteesta markkinatalouteen. Onko markkinataloutemme eettisesti kestävää ja luoko se taloudellista vakautta? Miten aikaansaamme riittävän sosiaalisen vastuun ja varmistamme ekologisesti kestävät toimintatavat?  Sekä demokratian että eettisen markkinatalouden merkeissä SDP tulee järjestämään lukuisasti tapahtumia, joihin pääsee osallistumaan SDP:n aktiivien lisäksi koko Suomen kansa. Erityisrooli kenttäkierroksessa ja sen valmistelussa on SDP:n koko järjestöperheellä, kuten sisarjärjestöillä, Kalevi Sorsa -säätiöllä sekä Työväen Sivistysliitolla.

Puoluekokousaloitteiden sekä Eurooppa-ohjelman käsittelyssä SDP on käyttänyt uudenlaista avoimuutta. Puoluekokoukselta siirrettyjen asioiden esityksistä on suoritettu viime kesän aikana puoluekokousedustajille sähköinen kysely, jonka tulokset sekä muutosesitykset ovat olleet puoluehallituksen puoluevaltuustovalmistelun pohjana. Yli 100 puoluekokousedustajaa käytti kesän aikana mahdollisuutta vaikuttaa päätösesityksiin. Kokouksessa asioita käsitellään kuitenkin perinteisempään tapaan. Valtuuston jäsenet pohtivat puoluekokouksen asioita valiokunnassa, minkä jälkeen asioista on päätetään normaalisti kokouksessa. Valtuuston jäsenet voivat tehdä uusia muutosesityksiä aloitteisiin ja ohjelmaan lauantaihin kello 15.00 saakka.

SDP:n puoluevaltuustoa voi seurata internetissä osoitteessa www.sdp.fi/puoluevaltuusto Sivuilta löytyvät myös käsittelyssä olevat asiat. 

Lisätietoja: SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen p. 0407584322 ja viestintäpäällikkö Ismo Kainulainen p. 0505173594

 

SDP. Kansan edustaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs