Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Savola voitti puheenjohtajavaalin

Reserviläisliitto tiedottaa

Savola voitti puheenjohtajavaalin

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2012 klo 16:15
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Savola löi toisella äänestyskierroksella liiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen äänin 126 - 109. Kansanedustaja Tom Packalén tipahti jo ensimmäisessä äänestyksessä, jossa Suominen sai 105, Savola 81 ja Packalén 49 ääntä.

Reserviläisliiton puheenjohtajavaali toi paikalle ennätysmäärän liiton jäsenyhdistyksiä. Kokouksessa oli edustettuna peräti 101 liiton paikallisyhdistystä.

Mikko Savola tunnetaan Keskustan kansanedustajana ja Eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenenä. Nuoresta iästään huolimatta Savolalla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista kunnallisista ja maakunnallisista luottamustoimista. Ähtärin Reservinaliupseereihin hän on kuulunut vuodesta 2003 saakka.

30-vuotias Mikko Savola on sotilasarvoltaan ylikersantti. Varusmiespalveluksen hän suoritti vuonna 2001 Keuruun Pioneerirykmentissä. Etelä-Pohjanmaan maakuntakomppaniaan Savola kuului vuosina 2005-2010.

Savolan perheeseen kuuluu vaimo ja vuonna 2010 syntynyt poika. Hän harrastaa metsästyksen lisäksi kansanmusiikkia ja kuntoilua. Kansanedustaja Mikko Savolaa on mahdollisuus haastatella puhelimitse, 040 575 8498.

Entiset varapuheenjohtajat jatkavat

Mikkelin musiikkiopistolla kokoontunut liiton sääntömääräinen syyskokous täydensi myös liittohallitusta. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat Kari Salminen Valkeakoskelta, Hannu P. Martikainen Juuasta, Jari Hynninen Kuopiosta, Jarmo Hynnälä Vihdistä ja Harri Grönroos Porista. Reserviläisliiton hallitukseen kuuluu ensi vuonna puheenjohtajan lisäksi 27 jäsentä, jotka edustavat liiton maakunnallisia reserviläispiirejä.

Uusi liittohallitus järjestäytyi heti syyskokouksen jälkeen. Kokous valitsi äänestämällä liiton varapuheenjohtajiksi Osmo Suomisen Piikkiöstä (1.), Helvi Hamarin Simosta (2.) ja Rauno Hauta-ahon (3.) Kokkolasta. Kaikki ovat toimineet varapuheenjohtajina jo muutaman vuoden ajan.

Reservin osaaminen huolettaa

Mikkelin syyskokouksessa liittohallitukselle annettiin poikkeuksellisen haastavia tehtäviä. Ensi vuonna yritetään erityisesti paikata vähäisen kertausharjoituskoulutuksen synnyttämiä ongelmia. Säästösyistä kertamaan kutsutaan lähivuosina vain pari tuhatta reserviläistä vuositasolla.

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 350.000 henkilöä, joista yli 96 prosenttia on reserviläisiä. Tämän joukon sotilaallisen osaamisen ja kenttäkelpoisuuden ylläpito on lähivuodet pitkälti reserviläisjärjestöjen toiminnan ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuksen varassa. Reserviläisliitto kantaa tehtävästä Suomen suurimpana maanpuolustusjärjestönä erityisen vastuun.

Ensi vuoteen lähdetään Reservi - maanpuolustuksemme perusta -teemalla. Reserviläisliitto kannustaa reserviläisiä ylläpitämään omaa kenttäkelpoisuutta ja sotilaallista osaamista reserviläisyhdistysten toimintaan ja MPK:n koulutukseen osallistumalla. Lisäksi järjestetään omalle jäsenistölle räätälöityä koulutusta.

Myös jäsenhankintaa aiotaan tehostaa. Ensi vuonna jäseniksi pyritään samaan mahdollisimman moni Puolustusvoimien sodan ajan joukkoihin sijoitettu reserviläinen. Reserviläisliiton jäsenmäärä on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 lähtien.

Tapahtuma jatkuu sunnuntaina

Reserviläisliiton kaksipäiväinen syyskokoustapahtuma jatkuu sunnuntaina. Mikkelissä herätetään aamulla maanpuolustushenkeä marssimalla lippulinnan johdolla Hallitustorille, jossa lasketaan seppele Marskin patsaalle. Noin klo 11.30 starttaavalla marssilla on mukana runsaasti Reserviläisliiton paikallisyhdistysten lippuja ja jäseniä kautta maan.

Kaksipäiväisen syyskokoustapahtuman päättää sunnuntaina 18.11. klo 13.00 Mikkelin musiikkiopistolla alkava valtakunnallinen maanpuolustusjuhla. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää kansanedustaja Lenita Toivakka. Päätössanoista vastaa liiton väistyvä puheenjohtaja Markku Pakkanen.

Tilaisuus on avoin kaikille. Kahvitarjoilu alkaa juhlapaikalla jo klo 12.00. Asuna maanpuolustusjuhlassa on tumma puku tai paraatipuku ja isot kunniamerkit.

Lisätietoja Mikkelin syyskokoustapahtumasta löytyy osoitteesta www.reservilaisliitto.fi. Lisätietoja antaa myös Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs