Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Romualalla otetaan käyttöön käännetty arvonlisäverovelvollisuus

Valtiovarainministeriö

Romualalla otetaan käyttöön käännetty arvonlisäverovelvollisuus

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 13:53
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Hallitus esittää arvonlisäverolain muuttamista siten, että romualalla otettaisiin käyttöön käännetty arvonlisäverovelvollisuus. Käännettyä verovelvollisuutta sovellettaessa verovelvollinen olisi myyjän sijasta ostaja.

Romualan käännetty verovelvollisuus on käytössä suurimmassa osassa EU:n jäsenvaltioita. Käännettyä verovelvollisuutta sovellettaisiin metalliromun ja -jätteen luovutuksiin kaikkien arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkittyjen elinkeinonharjoittajien välillä. Järjestelmä koskisi tiettyjä tullilainsäädännön yhdistetyn nimikkeistön mukaisia metalliromuja ja -jätteitä, kuten rauta-, kupari-, nikkeli- ja lyijyromuja ja -jätteitä.

Esityksen tavoitteena on torjua harmaata taloutta. Järjestelmän käyttöön ottamisella voitaisiin pienentää romukauppaa harjoittavien toimijoiden väärinkäytöksistä johtuvaa arvonlisäveromenetystä sekä parantaa kilpailutilannetta asianmukaisesti toimivien ja epärehellisten yritysten välillä.

Romualan käännetyn verovelvollisuuden käyttöön ottaminen merkitsisi noin 7-8 miljoonan euron vuotuista verotulojen lisäystä.

Esityksen mukaan laki tulisi voimaan 1.1.2015.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Tuula Karjalainen, p. 02955 30542 ja hallitusneuvos Tommi Parkkola, p. 02955 30344

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs