Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Rinne: Pallo on nyt Kreikalla

SDP Tiedotus

Rinne: Pallo on nyt Kreikalla

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2015 klo 18:48
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan Kreikan tilanteen ratkaisussa pallo on nyt täysin Kreikalla itsellään. Rinne sanoo, että Kreikka ratkaisee omilla toimillaan, onko se osa euroaluetta vai ei.

”Eurooppalaiset valtiojohtajat ovat huippukokouksessa nyt kovan paikan edessä. Toistuvat poikkeamiset siitä, mistä on yhdessä sovittu, ovat luoneet vakavan epäilyksen Kreikan valtaapitävien luotettavuudesta ylipäänsä. Pallo on nyt täysin Kreikalla, jonka pitää tehdä toimia uskottavuutensa palauttamiseksi."

Rinne korostaa, että vaikeassakin tilanteessa on tärkeää säilyttää keskusteluyhteys ja hakea yhteisymmärrystä.

”Euroalueen vakauden kannalta on tärkeää, että päätökset voidaan tehdä euroryhmän ja Kreikan kesken mahdollisimman yksituumaisesti ja ennakoitavalla tavalla, jotta Kreikka ei ajaudu hallitsemattomaan kaaokseen, mistä eniten joutuisivat kärsimään tavalliset kansalaiset maassa. Tässä ratkaiseva vastuu on Kreikan päättäjillä, joilta odotetaan nopeita lisätoimia tässä ja nyt.”

”Suomen on toimittava keskusteluissa rakentavasti ja nähtävä niin eurooppalainen kuin Suomen omakin etu. Kaikissa olosuhteissa on pidettävä kiinni Suomen neuvottelemista vakuuksista, joilla suojataan Suomen saatavia epäsuotuisassa kehitysvaihtoehdossa.”

Rinne pitää valitettavana, että hallitus on antanut suurelle valiokunnalle hyvin rajoitetusti tietoa Kreikan kriisin hoidosta ja eri vaihtoehtojen seurauksista Suomen kannalta. Suomen vanhaan perinteeseen on kuulunut hallituksen avoin ja luottamuksellinen informaatio suurelle valiokunnalle.

 

Lisätietoja:

Dimitri Qvintus, 050 574 0956
SDP:n eduskuntaryhmän tiedotus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs