Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Rinne: Maltti tarpeen turvallisuuspoliittisessa keskustelussa

SDP Tiedotus

Rinne: Maltti tarpeen turvallisuuspoliittisessa keskustelussa

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2015 klo 12:15
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan poliitikkojen ei pidä lietsoa turvattomuutta harkitsemattomilla puheenvuoroilla.

Rinne osallistui torstaina Kalevi Sorsa –säätiön keskustelutilaisuuteen ”Rauha Euroopassa” Helsingissä yhdessä Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan kanssa.

Tilaisuudessa pitämässään puheessaan Rinne muistutti, että turvallisuuspoliittista keskustelua käydään tällä hetkellä kaikkialla Euroopassa. – Suomessa ei ole olemassa sen suhteen mitään tabuja. Analysoimme ja teemme johtopäätökset kansainvälispoliittisen tilanteen kehityksestä niin globaalisti, Euroopassa kuin Suomen lähialueilla.

– Turvallisuuspoliittinen tilanteemme ei tällä hetkellä vaadi muuttamaan turvallisuuspoliittista perusratkaisuamme tai suhdettamme Natoon. Sen suhteen pidämme ratkaisut myös jatkossa itsellämme. 

– On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että Suomea ei uhkaa sotilaallisesti mikään. Turvattomuutta ei pidä lietsoa harkitsemattomilla puheenvuoroilla. Poliittisilla päättäjillä on tässä suuri vastuu. Siksi erityisesti ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa on maltti tarpeen.

Lisätiedot: Erityisavustaja Matti Hirvola, p. 0400 764 518

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs