Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Reserviläisliitto täyttää 60 vuotta

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto täyttää 60 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2014 klo 15:56
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton perustamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 60 vuotta. Vuodelle 2015 on rakennettu erityinen juhla- ja tapahtumakokonaisuus, joka pitää sisällään mm. 60-vuotisristeilyn, valtakunnanlaajuisen seppeleenlaskun, piiritason tapahtumia, näyttävän päätöstilaisuuden sekä palkitsemisia. Juhlavuoden tapahtumat ja toiminnot on koottu omalle nettisivulleen.

Reserviläisliiton 60-vuotisjuhlavuosi käytiin läpi liiton Lepaalla tänään järjestetyn vuosikokoustapahtuman yhteydessä. Samalla polkaistiin liikkeelle myös Reserviläisliitto 60 vuotta -risteilyn myynti. Liiton jäsen pääsee Silja Europa -aluksella 11.-12.4.2015 järjestettävälle risteilylle halvimmillaan kymmenellä eurolla, koska liitto tukee osallistumista.

Risteilyvarauksista ja laskutuksesta vastaa Matkapojat Oy, jolla on käytössä sekä internet- että puhelinvaraamo.

Ammunta laajin toimintamuoto

Lepaan Kartanon tiloissa pidetyn vuosikokouksen käsittelyssä olivat liiton viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Reserviläisliiton varsinaisen toiminnan kulut olivat yhteensä 665.337 euroa ja tilikauden tulos oli 2.604 euroa ylijäämäinen.

Ammunta oli perinteiseen tapaan laajin toimintamuoto. Reserviläispiireissä ja -yhdistyksissä järjestettiin viime vuonna 7.798 ampumatilaisuutta ja -kilpailua, joissa kirjattiin 54.082 osallistumiskertaa. Erilaisia liikunta- ja urheilutapahtumia toteutui 6.684 ja niissä kirjattiin 29.492 osallistumiskertaa.

Reserviläisliiton jäsenmäärä kasvoi viime vuonna noin prosentin ja vuoden lopulla liittoon kuului 36.540 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä oli 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus oli vajaat 10 prosenttia.

Tili- ja vastuuvapaudet myönnettiin asianosaisille.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus.

Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs