Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Reserviläisliiton tavoitteet näkyvät hallitusohjelmassa

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton tavoitteet näkyvät hallitusohjelmassa

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 16:02
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Hetki sitten julkaistu hallitusohjelma sisältää puolustusmenojen tasokorotuksen Reserviläisliiton esittämässä suuruudessa. Noin 150 miljoonan korotus on tarpeen mm. alueellisten joukkojemme vanhenevan kaluston uusimiseksi. Reserviläisliiton pitkään ajamalla korotuksella turvataan nykyisen puolustusjärjestelmämme tulevaisuus.

Hallitusohjelman mukaan Suomen puolustus perustuu jatkossakin yleiselle asevelvollisuudelle ja koko maan puolustamiselle sekä sille, että puolustuksemme uskottavuudesta huolehditaan kaikissa olosuhteissa. Nämä olivat myös Reserviläisliiton vaaliohjelman keskeisiä tavoitteita.

Niinikään hallitusohjelmasta löytyvät liiton vaatimukset riittävän kertausharjoituskoulutuksen turvaamisesta, linjaus reservin omaehtoisen koulutuksen edellytysten turvaamisesta sekä hybridisodankäynnin uhkaan varautumisesta.

Reserviläisliitto vaati ohjelmassaan myös reserviläisten ampumaharjoittelun helpottamista sekä aselupaprosessien keventämistä. Liitto haluaakin hallitukselta toimenpiteitä, joilla oikeudenhoidon palvelutasoa parannetaan hallitusohjelman lupaamalla tavalla asiakaslähtöisesti ja alueellista yhdenvertaisuutta edistäen. Näiden uudistusten tulee koskea myös aselupa-asioita ja -prosesseja.

Reserviläisliiton Vahvaa puolustusta ylläpidettävä -vaaliohjelmassa vaadittiin kansanedustajaehdokkailta sitoutumista koko Suomen puolustamiseen, yleisen asevelvollisuuden ylläpitämiseen ja puolustusmäärärahojen lievään korottamiseen. Liitto tuki jokaista vaaliohjelman tavoitteet hyväksynyttä ehdokasta julkaisemalla näiden nimet liiton vaalisivuilla. Lisäksi ehdokkaat saattoivat halutessaan käyttää erilaisissa yhteyksissä Reserviläisliiton sertifioima ehdokas - Eduskuntavaalit 2015 -tunnusta.

Vahvaa puolustusta ylläpidettävä -vaaliohjelman allekirjoitti vajaat 170 kansanedustajaehdokasta, joista 32 valittiin Arkadianmäelle. Nykyisessä Eduskunnassa vaikuttaa 18 kansaedustajaa, jotka kuuluvat Reserviläisliittoon. Näiden joukossa ovat myös liiton nykyinen puheenjohtaja Mikko Savola Ähtäristä sekä liiton aiempi puheenjohtaja Markku Pakkanen Kouvolasta.

Lisätietoja antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8498 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 343 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs