Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Rakenneuudistuksen valmistelussa arviointivaihe

Valtiovarainministeriö

Rakenneuudistuksen valmistelussa arviointivaihe

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2013 klo 15:20
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Hallituksen budjettiriihessään päättämän rakenneuudistuspaketin valmistelu etenee. Rakenneuudistuksilla pyritään poistamaan Suomen julkisen talouden kestävyysvaje ja siten turvaamaan julkisten palvelujen ja etuuksien rahoitus. Keinoina on saada työllisyys, talouskasvu ja julkisten palvelujen tuottavuus nousuun. Uudistukset ovat kokonaisuus, jonka täytäntöönpano paikkaa kestävyysvajeen.

Rakenneuudistusta valmistelevat ministeriöt ovat laatineet valmistelua koordinoivalle johtoryhmälle kuvaukset valmistelutilanteesta. Kuvaukset toimivat valmistelun pohjana johtoryhmälle, joka käy läpi uudistuksessa suunnitellut toimenpiteet sekä niiden tavoitteet ja aikataulut. Johtoryhmä arvioi samalla, minkälaisia kustannusvaikutuksia eri toimenpiteillä on ja minkä verran ne toteutuessaan kaventavat kestävyysvajetta. Samalla arvioidaan myös, mitä mahdollisia muutoksia esim. lainsäädäntöön toimenpiteen toteuttaminen edellyttää. Lopulliset esityksensä toimenpiteistä ministeriöt toimittavat johtoryhmälle 15.11.

"Valmistelua tehdään haastavassa aikataulussa, mutta työ etenee suunnitellusti", sanoo koordinoivan johtoryhmän puheenjohtaja Martti Hetemäki.

Hallitus päättää konkreettisista toimista osa-alueittain ja aikatauluineen marraskuun loppuun mennessä. Lokakuussa hallitus käsittelee uudistusta talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa 16. ja 30. päivä.

Lisätietoa:

www.valtioneuvosto.fi/rakenneuudistus

valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki p. 0295530292

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs